Počela 3×3 Dunk shop liga: ITS, MEF, Studentski grad i Farmaceutski otvorili takmičenje u SC Vizura

773

Ovog vikenda počela je 3×3 Dunk shop liga koju organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda. Takmičenje basketaša otvoreno je u SC Vizura na Novom Beogradu gde su mečevi igrani na dva terena. Na terenu A u prva četiri duela na parket su izlazili Visoka škola za ITS, MEF fakultet, Sportsko društvo Studentski grad blok 2 i Farmaceutski fakultet.

Finalni dan USSB

 

U prvoj utakmici ITS je savladao MEF sa 14:12. Danojević je bio precizan na startu i tako doneo prvi poen ITS-u (1:0). Usledila je serija Grubića koji je sam preokrenuo rezultat sa tri pogotka za jedan (3:1). Kostić je izjednačio, ali je Grubić ponovo bio efikasan (4:3). Rezultatska klackalica nastavljena je sve do rezultata 8:8, a u tom periodu treba istaći koševe za dva Vuksanovića. MEF se odvojio na plus tri pogocima Grubića i Mojića, na šta je odgovor imao samo Danojević (12:9). Poslednja dva i po minuta protekla su u znaku ITS-a koji su vezali pet poena i na taj način stigli do prve pobede (14:12). Po šest poena postigli su Stojiljković i Danojević na jednoj i Grubić na drugoj strani.

Basketaši MEF-a ostali su na terenu i za drugi susret u kojem su odmerili snage sa SD Studentski grad blok 2 koji je bio uspešniji (21:14). Studentski grad je nakon dva minuta igre imao ubedljivih 6:1, najviše zahvaljujući Simončeviću. Vrlo brzo rival je izjednačio, seriju od 5:0 inicirali su Mojić i Grubić (6:6). Rolingom Šaponjića, prodorom Simončevića i dvojkom Premovića blok 2 je vratio osetniju prednost (10:6). Dve dvojke MEF-a predstavljale su njihov poslednji trzaj posle kojih je usledila presudna serija protivnika (11:10). Najpre dva koša za jedan poen, a zatim po dva uspešna pokušaja za dva poena Premovića i Simončevića zatvorila su meč i pre isteka deset minuta (21:14). Upravo su njih dvojica bili najefikasniji igrači sa po devet poena s tim što je Premović imao i šest skokova, dok je u protivničkom timu najbolji strelac bio Vuksanović sa šest poena.

Treći duel odigran je između ITS-a i Farmaceutskog fakulteta koji je slavio rezultatom 17:10. Baš kao u prethodnom meču ponovo je viđena velika serija jedne ekipe na samom početku. Farmaceuti su stekli ogromnih 8:2, u tim trenucima raspoložen je bio Pavlović sa četiri poena. Nakon nekoliko promašenih šuteva za dva, timovi su razmenili po dva pogotka za jedan (10:4). Prišao je ITS na minus četiri posle koševa Danojevića i Stojiljkovića koji je zatim zaradio tehničku grešku poklonivši slobodno bacanje Tomiću (11:6). Neka doza neizvesnosti postojala je do rezultata 13:9, da bi Tomić i Pavlović prelomili meč za trijumf farmaceuta (17:10). Pavlović je bio najbolji igrač susreta, postigao je šest poena.

Farmaceutski fakultet slavio je u četvrtom meču protiv kolega iz MEF-a rezultatom 19:10. Vuksanović i Pavlović razmenili su precizne šuteve za dva u uvodnom minutu (4:4). Između dva polaganja Grubića efikasan je bio Doderović uz dodatno bacanje (6:6). Posle pet minuta Farmaceutski je imao prednost od 9:8, a nakon tog trenutka pa sve do poslednjeg napada MEF nije dao niti jedan poen. Seriju od čak 10:0 započeo je Tomić, a završio Doderović nekoliko desetina sekundi pre kraja. Poraz je ublažio Vuksanović za konačnih 19:10. Doderović i Pavlović bili su najefikasniji kod farmaceuta sa osam odnosno sedam poena, na drugoj strani osam od deset poena svog tima dao je Vuksanović.

 

Basketaš MEF-a Nikola Mojić izneo je pozitivno mišljenje o organizaciji jednog ovakvog događaja. „Dopada mi se što se što se kod nas organizuje ovakvo takmičenje. S obzirom na to da igram košarku postoji  određena razlika. Ovde se igra dosta jače i brže. Ovo su mesta gde može do izražaja da dođe nečiji kvalitet“, istakao je Mojić.

 

Nikola Pavlović, basketaš Farmaceutskog fakulteta i najbolji pojedinac oba meča na kojima je nastupio, istakao je. „S obzirom na to da sam brucoš za mene je sve ovo jedno novo i vrlo prijatno iskustvo. Moram reći da mi se baš dopada“, rekao je Pavlović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstAsistencije Žujevićeve za petu pobedu Poljoprivrednog!
Naredni tekstFON trijumfovao u derbiju kola
Završio sam ETŠ "Nikola Tesla". Trenutno sam student treće godine novinarstva na FPN-u. Ceo život pratim sport, naročito fudbal i košarku. Želeo bih da se bavim sportskim novinarstvom i izveštavam sa najvećih takmičenja.