Zastitari savladali GAF u tri seta

180

Odbojkaši Fakulteta zaštite na radu savladali su ekipu Građevinsko-arhitektonskog fakulteta rezultatom 2:1 u setovima (25:20, 21:25, 15:13). Pobedu je odnela ekipa koja je manje grešila u bitnim trenucima utakmice. Ovom pobedom ekipa FZNR-a uspela je da se približi gornjoj polovini tabele.

Finalni dan USSB

Početno odmeravanje snaga i rezultatska klackalica obećavali su uzbudljivu i zanimljivu utakmicu. Bilo je mnogo grešaka na obe strane, a do prve osetnije prednosti stigli su igrači FZNR-a pri rezultatu 12:7. Nakon toga usledilo je nekoliko serija od po dva poena na obe strane, da bi prvi tajm-aut na meču zatražio GAF, pri vođstvu njihovih protivnika od 14:9. Većinu dužih poena imali su Zaštitari, čija je prednost rasla kako se set bližio kraju. Mnogo servis grešaka u prvom setu ekipe FZNR-a održavalo je njihovog protivnika koliko-toliko u igri. U završnici prvog dela igre GAF je uspeo da veže nekoliko dobrih poena iz polja, udarcima po paraleli, što je Zaštitare nateralo tajm-aut pri vođstvu 22:18. Potom su se igrači FZNR-a konsolidovali i sigurnom igrom, nakon treće iskoriščene set lopte pri rezultatu 24:20, poveli sa 1:0.

Drugi set otpočeo je žustrom igrom, poeni su bili duži i igralo se brže. GAF je jedino svojim greškama omogućavao svom protivniku da održava vođstvo i u nastavku utakmice. U tim trenucima delovalo je kao da Zaštitari drže sve konce, nakon prvog bloka u meču, a pri vođstvu od 11:7. Usledilo je konstantno održavanje prednosti  i dva nova bloka za vođstvo FZNR-a od 15:10. Nakon tajm-auta GAF je prvi put u ovom meču uspeo da veže šest poena i tako preokrene rezultat u svoju korist za vođstvo od 16:15. Prva prednost Građevinara došla je pri rezultatu 19:17, u tim trenucima nisu dozvoljavali protivniku da ponovo povede. Nakon servis vinera GAF je došao do prve set lopte, koju su prvim blokom  pretvorili u 25:21, odnosno 1:1 u setovima, te je pobednik odlučen u neizvesnoj završnici.

Treći set GAF je otvorio novim poenom iz bloka. Servis greškama Građevinari su “pomagali” protivniku da stekne vođstvo. Međutim FZNR je odmah uzvratio greškom iz servisa za 4:4. U ovom setu GAF je imao veliki broj servis grešaka, ali su dobrom igrom iz polja uspevali da održavaju neizvesan rezultat. Većim delom seta FZNR je imao prednost, dok je GAF povremeno sustizao protivnika. Do rezultata 12:12 pobednik se nije naslućivao. Tada su Zaštitari uspeli da vežu dva poena , i da pri rezultatu 14:13, nakon druge iskorišćene meč lopte, reše utakmicu u svoju korist.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB