Pobeda i poraz za turiste

468

U okviru četvrtog kola Basket 3×3 Dank šop lige u organizaciji USSB-a, Visoka turistička škola upisala je pobedu i poraz ovog vikenda. U prvom duelu savladali su kolege sa Visoke škole za ITS (16:10) dok su u narednom meču zabeležili poraz od basketaša Matematičkog fakulteta rezultatom 13:15.

Finalni dan USSB

Visoka turistička škola 

Spisak igrača
Visoka turistička škola Visoka škola za ITS
6 Simić 8 Kostić
14 Perjaničić 15 Danojević
15 Jevtić 16 Stojiljković
69 Miladinović
U prvoj utakmici Stojiljković je predvodio ITS sa osvojenih 16 poena, dok je na drugoj strani Perjaničić zabeležio pet poena. Meč je otvoren razmenom poena do 2:2 kada je usledil serija turista od 4:0, Jevtić je oba puta bio precizan u polaganju na obruč, dok si Simić i Perjaničić svoje poene postigli iz ofanzivnog skoka(6:2). Na suprotnoj strani Stojiljković je nastavio da razigrava ekipu pogotkom sa poludistance. U nastavku su turisti poene postizali u serijama uz povremene prekide protivnika do rezultata 12:6 kada je Stojiljkovića iz redova ITS-a vezao tri uspešno realizovana  napada za jedan poen. Ipak, ekipa ITS-a nije bila dovoljno jaka da preokrene rezultat pa su momci sa Visoke turističke uz poene Miladinovića rutinski priveli meč kraju za konačni rezultat 16:10.

Visoka škola za ITS

Statistika
Visoka turistička škola Visoka škola za ITS
Šut za 1 poen 14/21 10/19
Šut za 2 poena 1/8 0/3
Slobodnja bacanja 1 0
Defanzivni skok 6 6
Ofanzivni skok 6 2
Asistencije 4 0
Nakon meča igrač Visoke turističke škole Aleksa Simić zaključio je da njegova ekipa može pružiti bolje partije u nastavku turnira. „Mislim da smo odigrali dobar basket, ali neozbiljno. Protiv Matematičkog će morati da bude ozbiljnije ako želimo pobedu“, izneo je Simić.

Matematički fakultet 

Spisak igrača
Visoka turistička škola Matematički fakultet
6 Simić 11 Prišunjan
14 Perjaničić 12 Nikolić
15 Jevtić 13 Krstić
69 Miladinović 17 Milovanović
Najefikasniji igrač dugog meča bio je matematičar Prišunjanin sa upisanih devet poena, dok je na drugoj strani Perjaničić zabeležio pet. Za vođstvo turista od 2:0, na startu drugog meča, pobrinuli su se Jevtić i Miladinović, Na suprotnoj strani Prišunjan izborio nerešen rezultat a potom i vođstvo pogotkom izvan linije 6,75 (2:4). U nastavku meča igralo se poen za poen, Perjaničić i Simić bili su precizni u šutu za dva na strani turista a na suprotnoj strani ogovorio im je metematičar Milovanović (8:10). Prišunjan je iz ofanzibnog skoka uvećao prednost matematičara ali su na suprotnoj strani koš Jevtića i pogodak za dva Perjaničića omogućili turistima da se rezultatski vrate u meč (11:11). Prišunjan je potom bio precizan sa poludistance ali je na suprotnoj strani Perjaničić koševima pod ubručem doveo turiste u viđstvo (13:12). U poslednjim sekundama meča Prišunjan je bio precizan u polaganju na obruč a potom je i skokom u odbrani uspeo da izbori koš-faul i rezultatom 13:15 obezbedi pobedu Matematičkog fakulteta.
Statistika
Visoka turistička škola Matematički fakultet
Šut za 1 poen 4/7 8/15
Šut za 2 poena 4/8 3/8
Slobodnja bacanja 1/2 1/2
Defanzivni skok 6 4
Ofanzivni skok 2 6
Asistencije 0 1
Basketaš Matematičkog fakulteta Ivan Milanović nakon pobede kroz osmeh je prokomentarisao dobru partiju svoje ekipe. „Došli smo da se zabavima, odigramo basket i budemo prvi“, zaključio je Milanović.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB