Pobeda Elektronaca nakon preokreta u završnici setova

181

Odbojkaši Elektronskog fakulteta savladali su izabranike Ekonomskog, rezultatom 2:0, po setovima (25:23, 25:23). Meč je obilovao preokretima i odličnom igrom obeju ekipa. U prvom setu Elektronci su krenuli ofanzivnije i već na početku imali su prednost od tri poena (4:1). Pri rezultatu 7:4 za Elektronce,  odbojkaši Elektronskog napravili su seriju od 4 poena i došli do prvog vođstva od 8:7. Poen prednosti Ekonomisti su održavali do rezultata 13:13, kada su Elektronci preokrenuli rezultat i stekli dva poena prednosti, što je nateralo Ekonomiste na prvi tajm-aut. Kako se set bližio kraju obe ekipe su se smenjivale u vođstvu. U neizvesnoj završnici prvu set loptu koristilli su igrači Elektronskog nakon srećnog servisa za vođstvo od 1:0.

Finalni dan USSB

ekonomski odbojka uln

Drugi set je većim delom bio sličan prvom, s tim što su u drugom delu igre Ekonomisti bolje otvorio set i već na početku imao najveću razliku na meču od pet poena (10:5). Veliki povratak odbojkaši Elektronskog napravili su nakon najveće serije od 7 poena. Igralo se potom poen po poen, a Ekonomisti su boljom igrom ponovo vratili prednost (18:15). U tim momentima viđena je velika borbenost i požrtvovanost na obe strane. Kako se set bližio kraju Ekonomisti su u jednom trenutku imali prednost od čak pet poena (22:17). Furiozan finiš Elektronaca doneo im je potpuni preokret u setu. Iskoristili su već prvu meč loptu i odneli pobedu, istim rezultatom kao i u prvom setu.

Kapiten pobedničke ekipe Milovanović, izneo je svoje utiske nakon utakmice:

„Jako teška utakmica protiv ekipe Ekonomskog fakulteta. Bez nekoliko važnih igrača odradili smo meč po planu. Zadovoljan sam sa igrom svojih saigrača, trudićemo se da nastavićemo da nižemo pobede. Ekipi Ekonomskog fakulteta želim sve najbolje u nastavku lige”

ELEKTRONSKI-EKONOMSKI 2:0 (25:23, 25:23)

Sastav igrača
Elektronski  fakultet Ekonomski  fakultet
Milovanović N. Grujić A.
Stamenković F. Stamenković D.
Milovanović N. Milošević M.
Anastasijević I. Cvetanović D.
Ristić D. Ilić A.
Vulović M. Stanković B.
Tomić F. Petrović Đ.
Simić F.  
Dimitrijević N.  
Kovačević M.  
Statistika
 

Elektronski  fakultet

Ekonomski  fakultet

As servis 1 1
Servis greške 4 1
Blok 5 6

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstOdbojkaši Medicinskog rutinski savladali Pravnike
Naredni tekstMaksimalni VIŠER
Student sam trece godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Nišu. Ranije sam trenirao nekoliko sportova, a trenutno se se bavim fudbalom, Sport me zanima od malena, a sebe u buducnosti vidim kao uspesnog sportskog novinara.