Pobeda BPŠ protiv Singidunuma

434

Beogradska poslovna škola zabeležila je pobedu protiv ekipe Singidunuma rezultatom 2:0 (25:20, 25:23), u okviru sedmog vikenda odbojkaške lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. Malo je nedostajalo Singidunumu da izbori treći set, međutim BPŠ je iskoristila svoju drugu meč loptu, a MVP ovog susreta bio je Radonja.

Utakmicu je otvorio Lazarević direktnim poenom za BPŠ, a prvu veću prednost njegova ekipa je stekla pri rezultatu 7:3. Singidunum je preciznim napadima, kako iz zone četiri tako i preko srednjeg blokera, došao na poen zaostatka, međutim BPŠ je odmah uzvratio i uvećao prednost. Rakita je bio protagonista  duge razmene u kojoj su obe ekipe prikazale spremnost u defanzivnoj igri – pokušao je prvim tempom da dođe do poena, međutim to je učinio blokom (15:12). Kapiten Janković je bio siguran na servisu u završnici prvog seta, a Radonja je neodbranjivim napadima i probivši blok protivnika priveo ovaj period igre kraju. Pomogli su im i odbojkaši Singidunuma – prvi set je završen servis greškom Nojića, a rezultat je bio 25:20 za Beogradsku poslovnu školu.

Sastavi timova
Drugi set je obeležila bolja ofanzivna igra Singidunuma, pa su oni poveli  7:3 početkom drugog seta. BPŠ je bio siguran na prijemu, strpljivo čekao svoju šansu iz kontranapada, ali i zahvaljujući servis greškama protivnika izjednačio rezultat i poveo. Dugo se igralo poen za poen, BPŠ je timskim tajm-autima remetio ritam protivnika, ali nikako nisu mogli doći do značajnije prednosti. Pri rezultatu 19:17 za BPŠ, odigrana je duga razmena, a Radonja je plasiranom loptom savladao odbranu Singidunuma i uvećao prednost. Singiju je malo falilo da osvoji ovaj set, ali greškama iz igre i nepreciznošću sa servis linije to nisu sebi omogućili, a Radonja je postavio rezultat 25:23 za Beogradsku poslovnu školu.
Statistika
Nikola Janković, kapiten odbojkaša Beogradske poslovne škole, imao je zamerke na sistem takmičenja. „Nismo igrali u punom sastavu, ali zadovoljni smo pobedom. Ne dopada mi se sistem takmičenja, jer smo svaku utakmicu igrali u nepotpunom sastavu, ali zadovoljan sam ekipom. Nadamo se da ćemo zabeležiti uspeh u nastavku prvenstva“, zaključio je Janković.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstNovi preokret Poljoprivrednika
Naredni tekstRaspoloženi Teodorović za pobedu FON-a
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segmet svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.