Ples oko sipke za bolje zdravlje

1742

Kostimograf Mirta Stojković nam otkriva veštinu plesa oko šipke uz napomenu da nije reč o striptizu.

Finalni dan USSB

Po dolasku u Beograd iz Zagreba, gde je i sama trenirala “Pole dance fitnes” jako su joj  nedostajali treninzi, pa je u dogovoru sa mužem odlučila da otvori svoj plesi studio i u Beogradu.

 Ples oko šipke, strucno nazvan “Pol dens”, jeste kombinacija fitnesa, akrobatike i plesa. Spoj eroticnog i  zavodljivog, vežžba tela koju je osmislila Šejla Keli, uzdižže žženstvenost, senzualnost, daje neverovatno samopouzdanje.

– Da ne zvuči kao stereotip, ali poenta je da plesom probudimo uspavanu senzualnost i seksipilnost koju svaka žena poseduje, samo su usled bržeg tempa života često potisnute- ističe Mirta.

 Čas traje dva sata, a kombinacijom joge, pilatesa i baleta se u prvih sat vremena polaznice se zagrevaju.

Tek tada se prilazi šipci koja je ovde samo rekvizit u plesu i uz prigušeno svetlo i glasnu muziku otpočinje igra. Postoje imena svih elemenata, na primer lotos, balerina, zmija, Petar Pan, a kako postoji tačno utvrđen plan rada i vežžbe, obzirom da postoji osam nivoa, na svakom nivou je naglasak na nekom novom pokretu.

 -Predrasude postoje, kako u Srbiji, tako i u svetu i to je produkt čiste neinformisanosti i neznanja.

Pol dens fitnes2Nedavno sam boravila u Milanu, i posetila njihov studio. Tamošnji instruktori se, kažžu, susrecu sa istim problemima, tako da to nije vezano samo za Srbiju. Mislim da je to čisto stvar neinformiranosti i neznanja iako, moram priznati da je toga sve manje. Mnogo se trudimo da promovišemo “Pole dance fitnes” kao sport i sada je mnogo lakše nego kada smo krenuli sa celom pričom. Mislim da je to naš veliki uspeh. To i činjenica da nam sala za vežbanje postaje manja da primi sve zainteresovane polaznice – kažže kroz smeh Mirta.

 Kako je studio rastao i bilo sve težže uskladiti sve obaveze koje vođenje škole zahteva, nakon godinu dana rada se kao partnerka školi pridružila Una Stupar tako da su zajedničkim snagama beogradski studio plesa kako kažu “dovele do savršenstva i ponosno ističu da su trenutno bez konkurencije.”

 Osim plesa, u školi se organizuju i družženja, pa se neretko dešava da se posle časa popije po koje piće, organizuju družženja, stvaraju nova poznanstva. ŽŽene, rastrzane izmedu posla, karijere i porodice, a sve to u kombinaciji sa sve bržžim tempom žživota, često zaboravljaju same na sebe. Studio broji oko 200 članica različitih profesija, godišta. Od doktorki, ekonomistkinja, frizerki, profesorki.

 -Mi smo pravi mali žženski klan- završava svoju pricu Mirta- zato nas i zovu Klub Sretnih Žžena.

Jelena Nikolić

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBezbednost nije ugrožena
Naredni tekstKasno paljenje ETF-a nedovoljno za prolaz
SPORTINDEKS je web magazin koji ima za cilj da promoviše stvari koje nikako ne mogu da nađu zajednički jezik – sport i visoko obrazovanje. Naš cilj je da napravimo portal koji bi omogućio studentima da daju svoje viđenje sporta u našoj zemlji i da, koliko je moguće, podstakne neke promene.