Petrovićeva za rutinsku pobedu FON-a

268

Odbojkašice Fakulteta organizacionih nauka su rutinski savladale ekipu Arhitektonskog fakulteta rezultatom 2:0 (25:21, 25:10), u okviru 11. vikenda SUUB lige. Meč je svakako obeležila kapiten FON-a Balmazovićeva koja je svojim izmenama pred kraj prvog seta prelomila meč, pronašavši dobitnu postavu koja je u prelomnim trenucima prvog seta odigrala sigurno i bez greške a u nastavku pokazala da i na njih može ozbiljno da se računa, prvenstveno na tehničarku Petrovićevu.

 

Početak meča nije krenuo dobro za favorizovanu ekipu FON-a, gde su odbojkašice Arhitektonskog fakulteta napravile seriju od četiri poena. Najpre je Stefanovićeva prestupila prilikom servisa, a potom je Jovanovićeva odservirala as, zatim su igračice FON-a napravile još jednu grešku u polju. Poslednji poen u seriji studentkinja arhitekture upisala je Jovanovićeva, odserviravši as.  Nastavak seta je doneo neizvesnu borbu gde se igralo u mini serijama sve do rezultata 20:17 u korist ekipe iz Bulevara kralja Aleksandra. U ovom delu meča najraspoloženija, a ujedno i najbolja igračica Arhitektonskog fakulteta Vujačićeva je i najzaslužnija što je njena ekipa bila u prednosti. Sa druge strane od samog početak ekipa FON-a se dosta mučila u napadu, jedine koje su bile iole raspoložene i koliko toliko uspešne su bile Đurićeva i Markovićeva sa nekoliko sigurnih napada. Pri ovom rezultatu dolazi do ključne izmene gde izlaze dve najstandardnije u ekipi FON-a, kapiten Balmazovićeva i zamenik kapitena Stefanovićeva, koje su na ovom meču bile ispod svog nivoa, a ulaze Petrovićeva i Pavlovićeva koje donose novu energiju i rešavaju pitanje pobednika prvog seta. Od rezultata 20:17 za ekipu Arhitekturu odbojkašice iz ulice Jove Ilića prave odlučujuću seriju od 7:1 i dolaze do vodstva u setovima.


Statistika
Drugi set je bez ikakve dileme obeležila sjajna tehničarka Petrovićeva koja je 12 puta zaredom servirala i time dovela svoju ekipu na korak od osvajanja drugog seta, a samim tim i pobede u ovom meču. U ovom furioznom otvaranju drugog seta pored tri asa Petrovićeve istakle su se, kao i u prvom setu, Đurićeva i Markovićeva sa po tri uspešna napada. Do kraja seta ekipa FON-a je rutinski privela meč kraju i ni u jednom trenutku nije dozvolila ekipi Arhitektonskog fakulteta da se vrati u meč. Za razliku od prvog seta, u kojem je ekipa iz Bulevara kralja Aleksandra imala raspoložene odbojkašice i nadigravala se favorizovanom ekipom FON-a, u drugom setu je dosta grešila, čak 10 puta, i nije imala ni jednu raspoloženu igračicu koja bi pokrenula ekipu i unela im sigurnost i veru u sebe. Set je završen ubedljivim rezultatom u korist odbojkašica FON-a 25:10.
Sastavi timova
Ključna igračica za pobedu FON-a Ivana Petrović iznela je svoje utiske posle završenog meča. “Prvi set je bio klimav pošto su u prethodnom periodu bili praznici tako da nismo trenirale, ali pred kraj prvog seta sve je došlo na svoje mesto i zasluženo smo pobedile. Krajem prvog seta smo se uskladile u polju, sto je rezultovalo serijom poena i u drugom setu i na kraju pobedom. Pobeda kojom smo započele novi krug utakmica će nam svakako biti motivacija za dalje”.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstMašinski rutinski do trijumfa
Naredni tekstFutsal: Rezultati utakmica igranih u okviru SUUB lige
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.