Petrovićeva za rutinsku pobedu FON-a

357

Odbojkašice Fakulteta organizacionih nauka su rutinski savladale ekipu Arhitektonskog fakulteta rezultatom 2:0 (25:21, 25:10), u okviru 11. vikenda SUUB lige. Meč je svakako obeležila kapiten FON-a Balmazovićeva koja je svojim izmenama pred kraj prvog seta prelomila meč, pronašavši dobitnu postavu koja je u prelomnim trenucima prvog seta odigrala sigurno i bez greške a u nastavku pokazala da i na njih može ozbiljno da se računa, prvenstveno na tehničarku Petrovićevu.

Finalni dan USSB

 

Početak meča nije krenuo dobro za favorizovanu ekipu FON-a, gde su odbojkašice Arhitektonskog fakulteta napravile seriju od četiri poena. Najpre je Stefanovićeva prestupila prilikom servisa, a potom je Jovanovićeva odservirala as, zatim su igračice FON-a napravile još jednu grešku u polju. Poslednji poen u seriji studentkinja arhitekture upisala je Jovanovićeva, odserviravši as.  Nastavak seta je doneo neizvesnu borbu gde se igralo u mini serijama sve do rezultata 20:17 u korist ekipe iz Bulevara kralja Aleksandra. U ovom delu meča najraspoloženija, a ujedno i najbolja igračica Arhitektonskog fakulteta Vujačićeva je i najzaslužnija što je njena ekipa bila u prednosti. Sa druge strane od samog početak ekipa FON-a se dosta mučila u napadu, jedine koje su bile iole raspoložene i koliko toliko uspešne su bile Đurićeva i Markovićeva sa nekoliko sigurnih napada. Pri ovom rezultatu dolazi do ključne izmene gde izlaze dve najstandardnije u ekipi FON-a, kapiten Balmazovićeva i zamenik kapitena Stefanovićeva, koje su na ovom meču bile ispod svog nivoa, a ulaze Petrovićeva i Pavlovićeva koje donose novu energiju i rešavaju pitanje pobednika prvog seta. Od rezultata 20:17 za ekipu Arhitekturu odbojkašice iz ulice Jove Ilića prave odlučujuću seriju od 7:1 i dolaze do vodstva u setovima.


Statistika
Statistika:         Fakultet organizacionih nauka     Arhitektonski fakultet
Poeni iz igre 20 15
Poeni iz bloka
As servis 4 4
Servis greške                        5 10
Greške iz igre 12 16
Drugi set je bez ikakve dileme obeležila sjajna tehničarka Petrovićeva koja je 12 puta zaredom servirala i time dovela svoju ekipu na korak od osvajanja drugog seta, a samim tim i pobede u ovom meču. U ovom furioznom otvaranju drugog seta pored tri asa Petrovićeve istakle su se, kao i u prvom setu, Đurićeva i Markovićeva sa po tri uspešna napada. Do kraja seta ekipa FON-a je rutinski privela meč kraju i ni u jednom trenutku nije dozvolila ekipi Arhitektonskog fakulteta da se vrati u meč. Za razliku od prvog seta, u kojem je ekipa iz Bulevara kralja Aleksandra imala raspoložene odbojkašice i nadigravala se favorizovanom ekipom FON-a, u drugom setu je dosta grešila, čak 10 puta, i nije imala ni jednu raspoloženu igračicu koja bi pokrenula ekipu i unela im sigurnost i veru u sebe. Set je završen ubedljivim rezultatom u korist odbojkašica FON-a 25:10.
Sastavi timova
                Fakultet organizacionih nauka                 Arhitektonski fakultet
Balmazović M. Đokić D.
Stefanović M. Šabanović A.
Petrović I. Aganoski I.
Nikolić M. Mihajlović L.
Andžić S. Jovanović S.
Marković J. Vujačić A.
Đurić M.
Pavlović K.
 
 
 
 
Ključna igračica za pobedu FON-a Ivana Petrović iznela je svoje utiske posle završenog meča. “Prvi set je bio klimav pošto su u prethodnom periodu bili praznici tako da nismo trenirale, ali pred kraj prvog seta sve je došlo na svoje mesto i zasluženo smo pobedile. Krajem prvog seta smo se uskladile u polju, sto je rezultovalo serijom poena i u drugom setu i na kraju pobedom. Pobeda kojom smo započele novi krug utakmica će nam svakako biti motivacija za dalje”.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMašinski rutinski do trijumfa
Naredni tekstFutsal: Rezultati utakmica igranih u okviru SUUB lige
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.