Pejčinović TMF-u doneo pobedu

890

Košarkaši Tehnološko-metalurškog fakulteta savladali su ekipu Medicinskog fakulteta, rezultatom 52:51 (12:14, 16:12, 11:10, 13:15), u okviru 15.vikenda SUUB lige. Neizvesna i napeta utakmica završila se pogotkom Pejčinovića tik pred sirenu.

Finalni dan USSB

Obe ekipe startovale su dobro i sigurnim napadima već u prvim minutima postizale koševe, Medicinski četiri, a TMF tri. Na samom početku istakli su se, u ekipi TMF-a Pejčinović, a kod medicinara Bergam. Obe ekipe su imale dobro organizovanu igru i jak tempo i nisu posustali ni u jednom trenutku. Naizmenično su i neprestano pogađali koševe, pa se tako došlo i do izjednačenog rezultata 7:7. Trojkom Mitrovića je ekipa TMF-a povela sa 10:7, ali su protivnici, već u sledećem minutu, ponovo izravnali rezultat. “Tesno” je bilo do samog kraja prve četvrtine koja je završila vođstvom Medicinskog fakulteta (14:12).

Druga četvrtina počinje, kao i prva, pogotkom za dva poena MVP-ja PejčinovićaTime se produžila napetost i neizvesnost izjednačenog rezultata (14:14). Medicinski je prikazao dobru odbranu, što je sprečavalo veliku razliku u poenima (17:16). I u ovom periodu igre najviše se pogađalo za dva poena, u čemu su kod TMF-ovaca dominirali Janković i Pejčinović, a u ekipi MF-a Kozomora i Mošović (25:23).TMF-ovci su uspešnim asistiranjem i blokadama sprečavali dalji napredak Medicinskog fakulteta, pa tako i poveli krajnjim rezultatom 28:26 što ih je sigurnije uvelo u treću četvrtinu.

Sastavi timova
TEHNOLOŠKO-METALURŠKI FAKULTET MEDICINSKI FAKULTET
0 Mitrović A. 4 Kozomora N.
1 Vagner M. 5 Bergam A.
3 Milosavljević L. 8 Bošković O.
8 Bojović S. 9 Topalović M.
10 Janković A. 10 Pejović N.
12 Stevanović A. 11 Đurčević N.
13 Janković D. 7 Trkija A.
22 Gavrilović S. 13 Momirović B.
69 Pejčinović P. 14 Dimić N.
15 Mošović F.
0 Šuljagić V.

 

U trećem periodu TMF-ovci su bili precizni sa linije za slobodno bacanje.U tome se posebno istakao Milosavljević koji je imao tri od tri pogotka. Medicinski fakultet je imao problem sa organizacijom igre pa su “zapeli” na 31.poenu. Uspeli su da se povrate koševima Trkije i Bergama kojima su smanjili razliku (37:35). Četvrtina se završila pogocima Milosavljevića i Bergama, rezultatom 39:36.

Poslednja četvrtina bila je definitivno najnapetija, igralo se koš za koš. Ekipa Medicinskog fakulteta je dominirala pogocima za dva i tri poena i stigla do rezultata 47:41. Za TMF se borio Milosavljević, koji je ponovo slobodnim bacanjima “izvukao” svoju ekipu i smanjio razliku, što im je kasnije omogućilo pobedu. Ekipa Medicinskog je čak dva puta zatražila tajm-aut u cilju bolje organizacije i napada. Nakon toga postigli su jedan koš, ali ih je protivnička ekipa brzo sustigla. Nekoliko sekundi pre kraja, Pejčinović za pobedničku ekipu postiže odlučujuću dvojku (52:51).

Statistika
IME EKIPE    TEHNOLOŠKO-METALURŠKI FAKULTET MEDICINSKI FAKULTET
Poeni 52 51
Šut za 1p 18/26 5/10
Šut za 2p 11/27 14/31
Šut za 3p 4/23 6/21
Of. Skok 4 7
Def. skok 9 13
Asist. 3 2
Blokada 2 1
Iz.lopta 8 9
Uk.lopta 6 3

Najistaknutiji igrač ove utakmice Pejčinović podsetio je na ulogu favorita koju njegova ekipa ima. “Jako dobra utakmica! Imali smo problema cele sezone da se skupimo i mislim da smo to tek sada uspeli. Trudimo se da opravdamo i ispunimo sva očekivanja s obzirom na to da smo favoriti. Čestitao bih i pohvalio sve momke”, rekao je Pejčinović.

 

 

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPoljoprivredni fakultet nastavlja da dominira!
Naredni tekstETF ubedljiv protiv DIF-a
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Ritmička gimnastika je bila moj sport, a sada tu ljubav prenosim nekim novim klincima. Sa pažnjom pratim i druge sportove, pa je Sportindeks najbolji način da proširim znanje o njima.