Pehar u prestonici!

1267

Košarkaši selekcije Sportskog udruženja univerziteta u Beogradu osvojili su međuuniverzitetsko državno prvenstvo savladavši USS Niš rezultatom 90:79 (25:22, 27:26, 17:14, 21:17). Do pobede ih je vodio, kao i tokom čitavog turnira, košarkaš Poljoprivrednog fakulteta Ivan Popović sa 32 poena, sedam skokova i tri asistencije. U ekipi Univerzitetskog sportskog saveza Niša najefkasniji bio je Jeremić sa 22 postignuta poena.

Finalni dan USSB

Košarkaši SUUB-a su silovito otvorili finalnu utakmicu. Nakon egal početka, Beograđani su napravili seriju od 14:0 za pet minuta igre. Nišlije nisu imale sreće pri pokušajima u SC Vizura, čemu je doprinela i čvrsta odbrana protivničke ekipe. Ipak, pogotkom Dojčinovića, Nišlije su uzvratile nešto manjom serijom i istopile razliku. Mahom su pogađali sa linije za slobodna bacanja, a poslednje poene za nišku ekipu postigao je Veličković kada je krunisao dobru akciju svoje ekipe i pogodio trojku na asistenciju Stamenkovića. Iskusnu ekipu kakva je selekcija USSN-a nije potcenio beogradski tim, pa je čvrstom i konsolidovanom odbranom i egzekucijom u napadu SUUB je zadržao prednost.

19496292_10211922487850382_524846505_o

Na startu drugog kvartala uloge su se promenile. Gostujuća ekipa napravila je seriju od 10:0 i došla prvi i jedini put tokom utakmice u vođstvo. Predvodio ih je raspoloženi šuter Jeremić sa tri trojke. Trener selekcije SUUB-a nije uspevao da nađe rešenje za raspoložene Nišlije, pošto do polovine deonice nisu promašili nijedan šut iz igre. Izlaskom Jeremića iz igre, tempo koji je ekipa USSN-a imala je znatno opao. Beogradska selekcija je tu ugledala svoju šansu i preuzela vođstvo preko Popovića i Bogunovića. Njih dvojica su kombinovano postigli 21 od 27 poena za svoju ekipu u ovoj četvrtini. Velika pomoć za preokret je bila požrtvovanost u odbrani i četiri ukradene lopte, kao i dominacija u skokovima u napadu.

SUUBUSSN

Najduži odmor je bio dovoljan da obe ekipe naprave odbrambene taktike nakon viđenog u prvom poluvremenu. Prvi su to demonstrirali Stamenković i Gudžić iz ekipe USSN-a. Stamenković je povukao odbranu prodorom, zatim efektno iza leđa dodao Gudžiću koji je ostao sam na liniji za tri poena što je iskoristio na najbolji način. SUUB je do svojih poena dolazio na teži način, ali semafor je otkucavao svoje. Mnogo više šansi je bilo potrebno Beograđanima da pogode. Tokom čitave utakmice, a najviše u trećoj deonici, klupa niške ekipe bila je nezadovoljna suđenjem. Prigovori su sankcionisani sa nekoliko tehničkih grešaka. Rezultat je ipak rastao, prednost na kraju treće deonice je iznosila sedam poena uprkos Gudžićevoj seriji od tri trojke.

19531828_10211922552531999_1828943681_o

U poslednjoj četvrtini je na parketu postojala samo jedna ekipa. Nakon početka “koš za koš”, SUUB je preuzeo inicijativu, iskoristio tenziju u protivničkoj ekipi, i trojkom Stojića došao do serije od 10:0 i maksimalne prednosti od 16 poena. Nišlijama nije pomogao ni raspucani Jeremić koji je vezao šest poena odmah po ulasku na parket. Razlika je u tom trenutku bila previsoka, a demonstraciju sile u poslednjoj deonici zaključio je Bogdanović sa nekoliko driblinga kojima je izbacio kompletnu odbranu USSN-a, da bi zatim poentirao. Nišlije su preko Jeremića i Ostojića smanjile razliku na plus 11.

19496167_10211922487290368_1252250650_o

Najefikasniji košarkaš na utakmici, i verovatno MVP celokupnog takmičenja, Ivan Popović istakao je želju svoje ekipe kao glavni razlog za osvajanje pehara. “Presudila je veća želja naših momaka. Oni su ovde došli sa imperativom da osvoje turnir, i došli su u jako kvalitetnom sastavu. Mnogo momaka iz ove ekipe nastupa u KLS-u. Ipak, mi smo ovo više želeli, zalagali smo se jedan za drugog, imamo timski duh i mnogo mi je drago što smo osvojili ovo prvenstvo”, izjavio je Popović.

Marko Jeremić se složio sa Popovićem. “Potcenili smo ovu ekipu, olako smo ušli u meč. Vidim da su momci dugo zajedno i da se dobro slažu. Presudila je njihova borba i veća želja. Mi smo došli umorni posle sezone i pomalo smo zasićeni. Svaka čast protivničkoj ekipi, pokazali su kako se igra željom”, zaključio je Jeremić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB