Pehar je vraćen- FON šampion USSB lige!

1150

Rukometaši Fakulteta organizacionih nauka šampioni su lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. U finalnom meču pobedili su Saobraćajni fakultet rezultatom 19:16 (9:9). U vrlo neizvesnoj i uzbudljivoj utakmici, FON je u drugoj polovini drugog poluvremena prelomio rezultat u svoju korist i povratio pehar.

Finalni dan USSB

 

Utakmicu je otvorio napapd Saobraćajnog, a šut Petreševića odbranio je golman Jakovljević. FON je potom poveo sa 1:0 golom Turudića. Ipak, Petrešević je u sledećem pokušaju bio uspešan pa je Saobraćajni izjednačio na 1:1. Nakon kontre Aničića za 3:2, Saobraćajni ne iskorišćava napad, a Teodorović je golom povećao prednost FON-a na 4:2. Denić je smanjio prednost protivnika na 4:3, a potom je Nikolić iz kontre izjendačio rezultat (4:4). Iskoristili su saobraćajci odbranu svog golmana i u sledećem napadu golom Vujovića poveli sa 5:4. FON je u nastavku igrao sa igračem više, zbog isključenja koje je dobio Šmigić. Prednost su momci iz Jove Ilića dobro iskoristili, a gol za 5:5 postigao je Teodorović.  U nastavku se igralo gol za gol. U poslednjem minutu poluvremena, Ćirković je postigao gol za vođstvo Saobraćajnog. Međutim, Teodorović je u poslednjim sekundama postigao gol iz slobodnog udarca te je na poluvremenu rezultat bio 9:9.

Sastavi timova
Saobraćajni fakultet Fakultet organizacionih nauka
1 Đurašić O. 7  Jovanović M.
2 Šmigić P. 9  Aničić R.
5 Petrešević S. 23 Đorđević I.
6 Ristić D. 10 Teodorović M.
7 Ćirković M. 8 Brakus N.
9 Denić D. 72 Jovićević M.
10 Toković P. 11 Turudić S.
11 Prčetić N. 5 Popović Đ.
12 Stevanović S. 4 Sajovic N.
13 Nikolić A. 1 Nikolić M.
14 Mlađenović M. 12  Jakovljević S.
15 Brzovan N. 21 Stojković A.
33 Džamić F. 17 Vrhovski V.
3 Vujović
Tošić P.

Na početku drogog poluvremena, Saobraćajni je pokazao odličnu odbranu i uspeo da dođe do prednosti 11:9, golovima Ćirkovića i Denića. Potom je dosuđen sedmerac za FON, a precizan je bio Aničić (11:10). U sledećem napadu, sedmerac je bio dosuđen i za Saobraćajni, a za 12:10 pogodio je Nikolić. Do izjednačenja 12:12 ekipa iz Jove Ilića došla je  opet zahvaljujući preciznom šutu Aničića sa linije sedam metara. Tada FON-ovci su uspeli da se odbrane i nakon kontri Teodorovića i Aničića stižu do prednosti najveće prednosti na utakmici u tom trenutku, 15:12. Pribiližili su se  potom saobraćajci na 15:14, a Petrešević je pogodio golmana i propustio priliku za ponovno izjednačenje. Stojković je zatim dao 16. gol za FON. Nakon dva gola pivotmena Tokovića, Saobraćajni stiže do izjednačenja 16:16. Pet minuta pre kraja, nakon gola Turudića i prednost FON-a 17:16 saobraćajci traže tajm-aut. Vujovićev šut je odbranio Jakovljević. U poslednjim minutima, FON je ukrao dve lopte protivnicima, Aničić i Teodorović golovima su postavili konačan rezultat 19:16. Fakultet organizacionih nauka tako je ponovo postao šampion lige USSB-a.

Pobedički tim su do pobede vodili Teodorović i Aničić sa šest, odnosno pet pogodaka. U ekipi Saobraćajnog najbolji strelci su bili Ćirković i Nikolić sa po četiri postignuta gola.

Statistika
Statistika Fakultet organizacionih nauka Saobraćajni  fakultet
Golovi 19 16
Odbrane golmana 11 9
Izgubljene lopte 6 9
Sedmerci 2/2 1/1
Isključenja 2 3
Žuti kartoni 3 1
Crveni kartoni / /

Kapiten Fakulteta organizacionih nauka Milan Jovanović rekao je da je ekipi dodatni motiv bio da povrate titulu koja im je izmakla prošle godine. „Pre svega bih čestitao protivniku na fer igri, bili su teški uslovi za igru, ali smo i jedni i drugi pružili odličnu igru. S obzirom na to da smo prošle godine izgubli na penle, to nam je bio dodatni motiv da osvojimo titulu. Borili smo se do kraja, mislim da je presudilo iskustvo, ali i timska igra koja nas krasi“, izjavio je Jovanović.

Na drugoj strani, Petar Toković iz ekipe Saobraćajnog fakulteta kaže da je ovo finale dokazalo da su oni uz FON najbolja ekipa na Univerzitetu. „Finale je bilo jako uzbudljivo sa puno borbe na obe strane. Čestitao bih igračima FONa na tituli, zasluzeno su je osvojili. Oni su skupina sjajnih momaka i pravih sportista. Mi smo pružili sjajnu igru i dokazali da nismo slučajno u finalu. Utakmica se prelomila  nakon dve nesmotrene greške koje su protivnici iskoristili na četiri minuta do kraja. Zaista sam ponosan na svoju ekipu. Čast i privilegija je voditi ove momke. Odigrali smo fenomenalnu sezonu i ovom prilikom želim da se zahvalim svima koji su bili deo naše ekipe kako na terenu tako i van njega.“, rekao je Toković.

Nakon utakmice, dodeljeni su pehari ekipama koje su zauzele prva tri mesta u ženskoj konkurenciji i u muškoj konkurenciji. Kod dama, zlato je pripalo Fakultetu organizacionih nauka, srebro Univerzitetu Singidunum, a bronza Farmaceutskom fakultetu. Treće mesto u muškoj konkurenciji osvojile su ekipe Univerziteta Singidunum i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

 

 

 

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB