Otvoren konkurs za nove članove – budi deo Sportindeksa!

1159

Ako si student prve ili druge godine, voliš sport, želiš da stekneš iskustvo na terenu i ovladaš osnovnim novinarskim veštinama – ispunjavaš sve uslove da budeš deo naše ekipe!

Finalni dan USSB

Sajt Sportindeks osnovan je u novembru 2012. godine, a redakciju čine studenti koji izveštavaju sa utakmica studentskih liga. Pratimo odbojku, futsal, rukomet i košarku, ali i turnire kao što su BEST i UNIADA. Takođe, prošle godine putovali smo na prvenstva u organizaciji Evropske univerzitetske sportske asocijacije (EUSA), a spremamo se za izveštavanje sa Evropskih univerzitetskih igara koje će se naredne godine održati u Beogradu.

“Želja prilikom osnivanja redakcije je stvaranje poligona za razvoj mladih sportskih novinara. Iskustva ukazuju na to da je najveći benefit to što student pre ulaska u svet novinarstva ima na desetine autorskih tekstova i dovoljno sigurnosti da naprave prvi profesionalni korak”, započeo je priču osnivač Sportindeksa Nenad Ružić.

Deo redakcije bili su ljudi koji danas zauzimaju važno mesto u svetu sportskog novinarstva, a prvi urednik našeg sajta bio je Nikola Lalović.

Šta god radio do kraja života, ništa bitnije neću raditi, ništa što će mi biti draže, jer definitivno Sportindeks mene hlebom hrani. Da nije bilo njega ne bih ni ja bio ovde gde jesam, pitanje i da li bih se uopšte bavio ovim poslom. Velika je mogućnost da bih konobarisao na Malti, bez bilo kakve šale. Sportindeks mi je dao šansu da napredujem, da upoznajem sjajne ljude i da učim od njih“, izjavio je Lalović.

Ispred Sport kluba Ivana Salapura, izdvojila je najveću prednost Sportindeksa.

Najbolje je kada imate sa kime da učite, da imate kolege i prijatelje koji će vas navoditi da postanete bolji. Ja sam sve to imala u Sportindeksu, rekla je Salapura.

Novinar Sport kluba Bojan Marinković svoju karijeru započeo je u Sportindeksu.

Ne postoji bolje mesto za stvaranje kvalitetnih sportskih novinara od Sportindeksa. Razlog je  jednostavan, radiš sve ono što te čeka u budućnosti kao profesionalnog novinara, samo na nekom nižem nivou. Imaš svu moguću slobodu  da napraviš grešku, a da te niko ne osudi zbog nje. Dolazak u Sportindeks je najbolja moguća stvar koju mladi novinar može da uradi, pogotovo što je Sportindeks izgradio ime i naši novinari su stvarno cenjeni  u svim redakcijama“, istakao je Marinković.

Da novinari Sportindeksa zauzimaju važna mesta u redakcijama u kojima rade, saglasan je i najbolji mladi novinar prema izboru Udruženja sportskih novinara Srbije i novinar portala 24 sedam Miljana Rogač.

Meni je lepo kada odem na utakmice i vidim Aleksu iz Espresa, Ivanu iz Žurnala, Aleksandru sa Sport Kluba i mnoge druge. Svi oni su počeli u Sportindeksu, a sada se sa njima viđam na mnogo značajnijim događajima. Iskrena da budem ne znam ni gde bi drugo mogli da počnete da se bavite sportskim novinarstvom, a da to nije Sportindeks“, zaključila je Rogač.

Ako želiš da igraš za naš tim, prijavu sa imenom, prezimenom i godinom studija, pošalji na mejl urednik@sportindeks.rs. Imaš vremena do 8. novembra 2020. godine. Čekamo te!

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB