„Osvojeno srebro je veliki uspeh“

356

On je jedini naš rukometaš na Univerzijadi u Gvangžuu koji je ove godine igrao Studentsku ligu. Sezonu je počeo osvajanjem Euroijade sa RK FON-om, a posle toga njegova ekipa je bila najbolja i na BeSTu i na međunarodnom turniru u Istanbulu. Za kraj uspešne godine postali su šampioni Prve studentske lige, a nekadašnji juniorski reprezentativac naše zemlje bio je jedan od ključnih igrača. Kada je klupsko takmičenje u pitanju sa ekipom Obilića osvojio je Prvu ligu Centar i plasirao se u viši rang – Super B ligu. Vrhunac sezone za njega predstavlja nastup na Univerzijadi u Gvangžuu i osvajanje srebrne medalje. S obzirom na to da je pre dve sezone u dresu Crvene zvezde beležio sjajne partije u najelitnijem rangu takmičenja, poziv selektora Markovića za rukometnu javnost nije bio iznenađenje. On igra na poziciji srednjeg beka i zove se Stefan Ćirić.

Finalni dan USSB

Da li je tebe lično iznenadio poziv u univerzitetsku reprezentaciju?

-Iskreno, jesam bio malo iznenđen s obzirom da dugo nisam bio u nekoj reprezentativnoj selekciji. Mada iza sebe imam dosta dobru sezonu sa Obilićem sa kojim sam ušao u viši rang i RK FON-om, pa mislim da poziv nije nezaslužen.

Tokom takmičenja u Gvangžuu pojedinci su isticali da ste prava ekipa i na terenu i van njega. Kako ste za tako kratko vreme uspeli da izgradite timski duh?

-Od početka smo počeli da gradimo atmosferu i da se ponašamo kao pravi tim. Pre svega odlično smo bili vođeni profesorom Markovićem i kapitenom Mešterom i svi smo svakog dana doprinosili da ekipa bude jos jača. To je jedan od najbitnijih faktora kako se dolazi do uspeha. Bili smo stvarno jedinstveni.

rukometasi-zvezda

Da su vam pre Univerzijade ponudili srebro da li biste prihvatitli?

-Od prvog sastanka kada smo se okupili jasno smo zacrtali cilj, a to je bila zlatna medalja. Nažalost, falio nam je taj poslednji korak, ali mislim da je i ovo veliki uspeh.

Posle tri pobede u grupi, situacija se zakomplikovala porazom protiv Rusa u četvrtom kolu. Odlučujući meč za plasman među četiri najbolje ekipe igrali ste protiv domaćina. Da li ste osećali pritisak zbog važnosti utakmice?

-Bilo je pozitivnog pritiska, jer posle poraza od Rusije to nam je bila utakmica koju smo morali da pobedimo da bismo ušli u borbu za medalju. Odigrali smo fantastično, u potpunosti smo ispoštovali sve što smo se dogovorili i mislim da je to bila naša najbolja utakmica na Univerzijadi.

U finalu ste se sastali sa ekipom Portugala, koja je zvanično studentski evropski i svetski prvak. Šta je presudilo da ipak oni zabeleže pobedu?                         

-Stvarno ne znam. Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, a onda se desio neobjašnjiv pad u igri početkom drugog poluvremena posle koga nismo uspeli da se vratimo. Možda je udela imao i umor s obzirom na to da nam je finalna utakmica bila sedma u osam dana. Uz to je jedan od odlučujućih faktora bio i nedostatak sreće, jer nas baš nije htelo u trenucima kada smo pokušali da se vratimo u meč.

Da li misliš da će ova sezona možda biti nova prekretnica u tvojoj karijeri?

-Iskreno se nadam da ce  mi biti prekretnica. Poslednjih godinu, dve sam se malo ulenjio, ali na Univerzijadi sam video da moram još više da radim na sebi i još više treniram da bi mogao da napravim ozbiljniju rukometnu karijeru.

11013072_643681662428889_1840477035557005202_n

Sa klubom si se posle odlične sezone plasirao u Super B ligu. Kakve su ambicije Obilića u novoj sezoni?

-Ambicije su visoke kao i uvek. S obzirom da se takmičimo u višem rangu, cilj je gornji deo tabele i eventualna borba za ulazak u Super A ligu.

Redovan si student Fakulteta organizacionih nauka. Na koji način uspevaš da uskladiš bavljenje rukometom i obaveze na fakultetu?

-Dobrom organizacijom se sve moze postići. Naravno, imam i pomoć svojih kolega iz grupe koji mi stvarno dosta olakšavaju, kao i fakulteta koji izlazi u susret aktivnim sportistima na čemu sam im veoma zahvalan.

Fotografije preuzete sa FB profila igrača i Univerzitetskog saveza Srbije.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB