Oslabljeni VIŠER upisao pobedu

761

Odbojkaši Visoke škole elektrotehnike i računarstva pobedili su Matematički fakultet rezultatom 2:0 (25:19, 25:20) u okviru poslednjeg kola USSB odbojkaške lige. Iako su matematičari pružali otpor tokom celog meča, a VIŠER imao problem sa povredom igrača, elektrotehničari su ipak zabeležili pobedu.

Finalni dan USSB

Prvi poen pripao je ekipi Matematičkog fakulteta nakon odličnog smeča Dželetovića Ipak, u nastavku je VIŠER vezao četiri poena za vođstvo 4:1. Matematičari su zatražili tajm aut nakon čega su poboljšali igru. VIŠER je i dalje bio u prednosti. Približili su se Matematičari  na 6:5, ali su elektrotehničari poenom Tomića povećali na 7:5. Iako je VIŠER bio u konstantnoj prednosti, odbojkaši Matematičkog falkulteta pokušavali su da stignu prednost protivnika. Poenom Markovića, matematičari su se približili na 9:8, ali nisu uspeli da stignu do izjednačenja.  Uprkos greškama u nastavku koje su protivniku donosile poene, matematičari  su prišli na 16:15. VIŠER potom vezao pet poena i stigao do 21:15. U nastavku je Džodžo je svojim poenima održavao prednost elektrotehničaa, a uprkos trudu Bogdanovića, ekipa Matematičkog nije uspela da preokrene rezultat u svoju korist. Set završen je pripao Visokoj školi elektrotehnike rezultatom 25:19.

Sastavi timova
Matematički fakultet VIŠER
2 Marković A. 6 Jovanović J.
4 Đoković N. 7 Pavlović N.
8 Bogdanović Đ. 8 Džodžo R.
15  Dželetović V. 10 Stančić S.
3 Dimić N. 18 Milićević S.
18 Koturović N. 77 Tomić L.
19 Poznan U.

Matematičari su značajno boljom igrom otvorili drugi set i poveli sa 5:1. VIŠER je polako vraćao ritam iz prvog poluvremena. Ubrzo izjednačio na 6:6, a potom i preuzeo vođstvo za šta je najzasčužniji bio Jovanović.  Pri rezultatu 10:8 za elektrotehničare, oni prave mini seriju od tri poena i stižu do 13:8. Od tog trenutka opada igra matematičara. VIŠER je pad igre protivnika iskoristio da poveća prdednost pa Matematički traži tajm aut pri rezultatu 17:12. Igali su timski matematičari, a Marković je poenima smanjivao razliku. Vezavši tri poena za 18:21 Matematički se približio protivniku, ali  VIŠER je uspeo da održi prednost stečenu na polovini ovog seta. Pobedu u ovom meču odnela je ekipa VIŠER-a osvojivši drugi set rezultatom 25:20.

Statistika
Matematički fakultet VIŠER
Poeni iz igre 16 20
Blok poeni 1 2
As servisi / 2
Servis greške 4 4
Greške iz igre 21 15

Matematičari su tako ostali jedina ekipa koja nema ni jednu pobedu tokom takmičenja, a preostaje im duel za Fakultetom političkih nauka.

Voždovačka ekipa igrala je bez izmene, a povreda Stančića pre početka dodatno ih je oslabila. Nakon utakmice, povređeni Stančić je izjavio da ih je motivisalo osvajanje prvog seta. „ Došli u manjem broju, a ja sam zaradio poveredu tokom zagrevanja. Uspeli smo nekako da dobijemo prvi set i time podignemo samopouzdanje za drugi set koji nas je doveo do pobede“, rekao je Stančić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPoljoprivredni nastavio pobednički niz
Naredni tekstFilolološkinje rutinski do finala
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs