“Orlovi” bolji od studenata

48

Košarkaška reprezentacija Srbije trijumfalno je započela pripreme za Evropsko prvenstvo. Četa Aleksandra Ðorđevića savladala je u prijateljskoj utakmici rezultatom 77:54 (14:14,20:16,22:12,21:12) Univerzitetsku reprezentaciju koja se priprema za Letnju Univerzijadu koja će biti održana u Kineskom Tajpeju.

Pružili su studenti dosledan otpor A selekciji pred punim tribinama nove Sportske dvorane u Kraljevu. Tokom prve četvrtine nijedna ekipa nije uspela da napravi osetniju prednost. Imali su momci iz A selekcije u jednom trenutku prednost od plus pet (8:3), međutim ekipa koju sa klupe predvodi Zoran Todorović serijom 2:7 stigla je do izjednačenja 10:10. Nerešen rezultat stajao je na semaforu i nakon što je istekao prvi period igre, pa se u drugu deonicu ušlo pri rezultatu 14:14.

Početkom druge četvrtine igralo se koš za koš, međutim nakon što su Ðoković i Pavlović pogodili dve uzastopne trojke, Univerzitetska selekcija stigla je do prednosti od plus šest 20:26. Uspeli su igrači A selekcije da uzvrate i serijom 5:0 stignu do pola koša zaostatka (25:26). Do kraja četvrtine A selekcija je uspela da povrate prednost, te su na veliki odmor otišli pri vođstvu od plus četiri (34:30).

Nakon neizvesne dve četvrtine, u trećoj je A selekcija polako počela da preuzima kontrolu nad igrom. Sredinom deonice stigli su do prednosti od plus deset (45:35). Ova prednost se u nastavku utakmice postepeno uvećavala, a pred ulazak u poslednji kvartal, A reprezentacija imala je prednost od plus 14 (56:42).

Nisu dozvolili članovi A reprezentacije da Univerzitetska selekcija napravi iznenađenje, te su i u poslednjoj deonici u potpunosto kontrolisali igru, uspešno odbijajući svaki nalet studenata. Prednost koju su gradili tokom cele utakmice A reprezentativci uspeli da u poslednjoj četvrtini uvećaju, pa je utakmica završena pri rezultatu 77:54.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Jović sa 11 poena, dok je Univerzitetsku selekciju predvodio Tejić sa 13 postignutih poena. A takođe treba naglasiti da u sastavu Aleksandra Đorđevića nije bilo Nemanje Nedovića, MArka Simonovića, Miloša Teodosića, kao ni Miroslava Raduljice.

Nakon utakmice, svoje utiske izneo je selektor seniorske reprezentacije, Aleksandar Đorđević: “Dres ove reprezentacije mora da se zasluži, reći ću i igračima Univerzitetske selekcije da je pre tri godine jedan igrač Univerzitetske bio pozvan za naše pripreme. To sam rekao i Đokoviću na terenu. Da se zamisle malo, jer i to može da se desi. Nemojte se iznenaditi”, naglasio je Đorđević.

 

 

Fejsbuk komentari