Opaka igra stomatologe dovela do pobede

402

Košarkaši Stomatološkog fakulteta u Beogradu zabeležili su još jednu pobedu, ovog puta nad ekipom Pravoslavno bogoslovskog fakulteta, rezultatom 45:38 (14:9,11:10,10:10,10:9) u okviru 14.vikenda SUUB lige. Stomatologe, koji su od samog početka postavili dobru odbranu, do pobede je vodio kapiten Kovačević.

Finalni dan USSB

Ekipa PBF-a nije uspevala da prati tempo protivničke ekipe, pa u prvih nekoliko minuta igre nisu mogli da organizuju uspešan napad.
Pogotke je ostvarivao samo Isak koji je dobrom igrom uspeo da, na kratko, izjednači rezultat. Prva četvrtina za njih je bila najslabija, tako da ni u nastavku nisu mogli da rezultatski stignu ekipu Stomatološkog fakulteta.
Na drugoj strani, stomatolozi su dvojkama kapitena Kovačevića uspeli da naprave skoro nedostižnu prednost (14:7). U prvoj četvrtini istakao se i Kukulj, koji je u asistenciji sa kapitenom ostvarivao pogotke za dva poena.

Druga četvrtina bila je za ekipu Stomatološkog fakulteta najuspešnija, sa pet uzastopnih pogodaka za dva poena (35:29). Ekipa PBF-a je ponovo gubila loptu, iako je u ovoj četvrtini imala bolji i agresivniji napad. Značajnu ulogu u ovom periodu imao je Jeftenić koji je koševima uspeo da pokrene svoju ekipu.
U protivničkoj ekipi bio je efikasan i Tešić koji je sigurnim šutovima omogućio svojoj ekipi još veću prednost. Na poluvremenu rezultat je bio 25:19.

Sastavi timova
PRAVOSLAVNI BOGOSLOVSKI FAKULTET     STOMATOLOŠKI FAKULTET
1 D.Isak 1 T.Manitašević
2 A.Jeftenić 3 D.Đukić
17 M.Jeftenić 4 U.Zdravković
13 S.Milovac 5 O.Kukulj
15 P.Mihailović 6 L.Dubajić
6 B.Mitrović 7 M.Paunović
7 M.Šućur 10 V.Đurković
8 Đ.Kupusović 13 S.Kovačević
9 P.Pavlović 19 D.Tešić
10 M.Vlajković

U nastavku igre PBF-ovci su se poboljšali i igrali znatno bolje nego ranije. Imali su jaču odbranu i postizali više koševa, čime je smanjena razlika (38:35). Želeći da prekine kontinuitet uspešnih napada PBF-ovaca, „klupa“ stomatologa je zatražila time-out. U ovoj četvrtini obe ekipe ubacile su po 10 poena, rezultat je nakon tri perioda bio 45:29.

Tako su u poslednju četvrtinu ušli sigurniji i nastavili uspešan niz. Osetivši pretnju, posle time-out-a su se konsolidovali i ubrzali tempo igre. I u ovoj četvrtini su se isticali, kod stomatologa Kovačević i Kukulj, dok je čast PBF-ovaca odbranio Jeftenić, pogotkom za tri poena.

Statistika
IME EKIPE    PRAVOSLAVNI BOGOSLOVSKI FAKULTET STOMATOLOŠKI FAKULTET
Poeni 38 45
Šut za 1p 11/15 3/9
Šut za 2p 6/17 21/29
Šut za 3p 4/26 0/14
Of. Skok 4 2
Def. skok 13 2
Asis. 1 2
Blokada 2 1
Iz.lopta 13 4
Uk.lopta 3 10

Igrač podebničke ekipe Marko Paunović istakao je značaj ove pobede Stomatološkog. „Jako teška utakmica, zahvalan sam svojoj ekipi, imali smo nekoliko poraza u prethodnim utakmicama, ali smo danas diktirali tempo i ova pobeda nam je od velikog značaja“, konstatovao je Paunović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstUbedljiva pobeda RGF-a
Naredni tekstBiološki fakultet slavio protiv oslabljenih pravnika!
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Ritmička gimnastika je bila moj sport, a sada tu ljubav prenosim nekim novim klincima. Sa pažnjom pratim i druge sportove, pa je Sportindeks najbolji način da proširim znanje o njima.