Održano prvenstvo UNS-a u šahu

225

Ovogodišnje, šesto po redu prvenstvo Univerziteta u Novom Sadu u šahu, održano je u protekla dva dana u drugačijem ambijentu nego prethodnih godina. Domaćin takmičenja bio je Sportsko-poslovni centar Vojvodine (SPENS), što je pokazalo, kako smatraju organizatori takmičenja, da Novi Sad ima sluha za „šahovske“ potrebe studenata.

Finalni dan USSB

Predstavnica Studentske asocijacije Univerziteta u Novom Sadu, organizatora prvenstva, Marijana Topo, istakla je značaj šaha kao tradicionalne igre.

Kako je šah jedna intelektualna igra koja zahteva mentalni napor, spremnost, trening, a istovremeno je svakako i zanimljiva, šteta bi bilo da studenti i akademski građani na Univerzitetu nemaju prilike da to svoje umeće u ovom sportu pokažu. Zbog toga smo mi tu, a posebno nam je drago da su i druge institucije i organizacije prepoznale važnost ovog prvenstva– istakla je Topo dodajući da je mnogo više ljudi zainteresovano za šah nego što se obično misli.

15233804_1844105372478860_446270799_o

Na takmičenju je ove godine učestvovalo 42 studenata i studentkinja, a organizatori veruju da bi odziv bio i veći da je takmičenje održano u toku vikenda. Svoja očekivanja temelje na činjenici da je šah poprilično zastupljen na Univerzitetu u Novom Sadu. Podsetimo, osim ovog prvenstva postoji turnir i na Filozofskom fakultetu, kao i na FTN-u, dok na PMF-u postoji šahovska sekcija.

Ono što bismo mi voleli je da se umrežimo i sa drugim univerzitetima u Srbiji pa da se održi Univerzitetsko prvenstvo u šahu na nivou čitave Srbije. Međutim, najpre moramo da vidimo postoji li uopšte zainteresovanost za tako nešto– kaže Topo.

Rezultati

1.Ivan Banović – Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

2. Milan Popović – Prirodno-matematički fakultet

3. Goran Gabrić – Fakultet tehničkih nauka

4. Aleksandar Kokotović – Fakultet tehničkih nauka

5. Ivan Adamov – Fakultet tehničkih nauka

U opuštenoj atmosferi u kojoj je održano prvenstvo rezultat nije bio preči od druženja i dobrog raspoloženja. Ipak, najveće umeće pokazao je Ivan Banović sa Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, koji je osvojio put u Krakov. Pored njega, zavidno umeće su pokazali i studenti PMF-a i FTN-a i time pokazali da je postojanje sekcija na fakultetima opravdano.

Poredak najboljih 5 takmičara pogledajte ovde

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstOdbojka: najava šestog vikenda
Naredni tekstSingidunum lako protiv IKT
Apsolvent psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Sportsko novinarstvo mi je hobi već par godina i od osnivanja sajta sam u Sportindeksu. Dišem za fudbal, navijam za dobru igru i puno golova (zvanično), a strani su mi samo borilački i auto-moto sportovi. Slobodno možete da mi se obratite na mail nenad.ruzic@sportindeks.rs, rado ću vam odgovoriti. Sportski pozdrav.Moji tekstovi