Održana sednica skupštine USSS

733

Danas je u prostorijama Rektorata Univerziteta u Beogradu održana sednica skupštine Univerzitetskog sportskog saveza Srbije. Sednici u prisustvovali predstavnici svih članica USSS.

Finalni dan USSB

 

Skupštinu čine po dva predstavnika iz sedam saveza članova Univerzitetskog sportskog saveza Srbije. Sednici je prisustvovalo ukupno 12 predstavnika i to: Univerzitetski sportski savez Beograda-2 predstavnika, Sportsko udruženje Univerziteta u Beogradu-2, Sportskog udruženje Univerziteta u Novom Sadu-2, Sportsko udruženje Univerziteta u Kragujevcu-2, Spotsko udruženje Univerziteta u Novom Pazaru-1, Sportsko udruženje Univerziteta u Nišu-1 i Sportski klub Univerziteta umetnosti-2.

Nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sednice koja je održana 30. marta 2018. godine za v.d. predsednika USSS imenovan je prof. dr Dragan Popov. “Narednih dana pre svega treba da se konsolidujemo, sačekamo da svi sudski sporovi dobiju ishod. Nadamo se da ćemo do kraja godina održati sva planirana takmičenja. Povećanjem naše aktivnosti i saradnje direktno utiče i na naše članice koje će dobiti krila za dalje delovanje. Predstoji nam Zimska univerzijada početkom naredne godine tako da moramo što pre da delujemo“, izjavio je profesor Popov za Sportindeks.

Sledeća tačka dnevnog reda bila je donošenje odluke o osnivanju privrednog društva pod nazivom “EUG2020” d.o.o. Beograd, a nakon toga i tačka o izboru direktora ovog preduzeća. Predstavnici Univerzitetskog sportskog saveza Beograda dali su predlog da se o ovim tačkama ne vodi rasprava na današnjoj sednici, ali ovaj predlog nije usvojen. Kada su ove tačke došle na red, predstavnici USSB-a napustili su sednicu. Odluka o osnivanju preduzeća “EUG2020” usvojena je nakon što je 10 članova skupštine glasalo za, niko nije bio uzdržan niti protiv. Nakon predloga da direktor preduzeća bude Miloš Obradović , članovi su ponovo jednoglasno izglasali Obradovića. Po završetku skupštine  Miloš Obradović je izjavio da mu ukazano poverenje predstavlja veliku čast i odgovornost. “Kao što sami znate izuzetno se kasni i mi smo sve ovo morali da odradimo jako brzo i meni je velika čast što me je cela skupština podržala da obavljam tu izuzetno odgovornu funkciju i ja verujem da ću njihova očekivanja svakako ispuniti. Srbija je uvek najbolji domaćin, u svim takmičenjima koje organizujemo u Beogradu. Mi smo ove Evropske igre 2020. dobili pre skoro četiri godine i žao nam je što smo propustili šansu zbog svih dešavanja da već sada imamo barem 50% pripremljene Igre kod nas u Beogradu. Skupština je stvarno željna rada i sa Vladom Srbije, resornim ministarstvima i naravno Univerzitetom u Beogradu verujem da ćemo ih organizovati najbolje što umemo“. Igre 2020. u Beogradu su najavljivane kao najveće univerzitetsko nadmetanje u Evropi, na kojima će učestvovati takmičari u 25 različitih sportova. Novoizabrani direktor preduzeća “EUG 2020” veruje da će se to dogoditi iako se trenutno kasni sa organizacijom. “Mi ćemo već od ponedeljka krenuti sa ozbiljnim sastancima. Organizovali smo dobre timove, izabrali smo naše saradnike, tako da mi verujemo da ćemo imati preko 6000 studenata, oko 2000 članova osoblja i da ćemo imati oko 25 turnira“, rekao je Obradović.

Da podsetimo, na prethodnoj sednici održanoj 30. marta Siniša Jasnić je smenjen sa mesta predsednika USSS, a za tu funkciju izglasan je prof. dr Dejan Madić. Jasnić je pokrenuo tužbu nakon ove sednice, te se trenutno čeka ishod nakon kojeg će se utvrditi ko će biti predsednik saveza. Siniša Jasnić trenutno se nalazi u pritvoru.

Novinari: Anđelija Milovanović i Tijana Krnjaić

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstUhapšen Siniša Jasnić
Naredni tekstJasniću određen pritvor do 30 dana
SPORTINDEKS je web magazin koji ima za cilj da promoviše stvari koje nikako ne mogu da nađu zajednički jezik – sport i visoko obrazovanje. Naš cilj je da napravimo portal koji bi omogućio studentima da daju svoje viđenje sporta u našoj zemlji i da, koliko je moguće, podstakne neke promene.