Održana prva SportON konferencija

241

Prva SportON konferencija, koja je organizovana u saradnji sa sportskim udruženjem Fakulteta organizacionih nauka SportFON povodom petog rođendana redakcije Sportindeks, održana je u ponedeljak 13. oktobra na Fakultetu organizacionih nauka.

Finalni dan USSB

 

Na samom početku gosti su mogli da se upoznaju sa počecima Sportindeksa kao i sa njegovim razvojem tokom prvih pet godina postojanja. Nakon uvodnog dela konferenciju je svojim izlaganjem otvorio osnivač društvene mreže Sportifico, inače bivši student Fakulteta organizacionih nauka, Miloš Erić. Svi prisutni mogli su da čuju korisne savete kako da iskoriste društvene mreže da bi predstavili sebe i svoju ekipu. Na primerima mladih sportista koji su trenutno deo Sportifico zajednice, osnivač ove jedinstvene društvene mreže za sportiste, je objasnio kako svi oni koje zanima sportska karijera mogu da izrade svoj lični CV i na koji način će im to doprineti u daljem razvoju.

Nakon Erića, okupljenima su se obratili novinari Sport kluba, Srđan Erceg i Jelena Trajković. Najpre je Erceg, inače osnivač Huge media, pokušao prisutnima da objasni šta je to u stvari lični brend i kako da ga kreiraju i prezentuju. Svojim izlaganjem i savetima koje je pružio napravio je osnovu na koju se kasnije nadovezala njegova kolegenica Jelena Trajković. Novinarka Sport kluba objasnila je mladima kako svoju strast da predstave drugima, a takođe pružila je veliki broj korisnih saveta, naročito onima koji imaju želju da se bave novinarstvom.

Posle kraće pauze usledila je prezentacija Evropskih univerzitetskih igara. Povodom organizacije petih jubilarnih Igara koje će 2020. godine biti održane u Beogradu, obratio se predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, gospodin Siniša Jasnić. Nakon gospodina Jasnića, usledila je prezentacija generalnog sekretara Evropske univerzitetske sportske asocijacije Matjaža Pečovnika. Gospodin Pečovinik je goste konferencije upoznao sa radom krovne organizacije za univerzitetski sport u Evropi. On je ukratko predstavio i takmičenja, koja organizuje EUSA, a koja nas očekuju u narednom periodu, kako u Srbiji tako i u ostatku Evrope.

Po završetku prezentacije Evropskih univerzitetskih igara i Evropske univerzitetske sportske asocijacije na binu je izašao Stefan Stojačić. Momak koji je opisao svoje šampionske navike. Svojim savetima, pričama i svojom svestranošću motivisao je sve prisutne i na ličnom primeru dokazao da je moguće biti uspešan student i uspešan sportista. Nakon Stojačića pristunima se obratio selektora A selekcije i univerzitetske selekcije Srbije u vaterpolu gospodin Dejan Savić, koji je govorio o tome kako sportisti izgrađuju svoj šampionski put i koje su to stvari koje ih ojačaju tokom sportske karijere.

Po završetku govora selektora reprezentacije Srbije, okupljeni gosti su imali priliku da odgledaju trailer za film o prvih pet godina postojanja redakcije Sportindeks, čija se premijera očekuje u narednom periodu.

Završni deo prve SportON konferencije otvorio je bivši dekan Fakulteta organizacionih nauka i čovek koji je najzaslužniji za razvoj SportFON-a dr. Milan Martić. Na primeru studenata FON-a pokušao je da objasni okupljenima da studenti ne moraju da biraju između uspešne sportske i akademske karijere, već je moguće postići oba uz dobru organizaciju. Predposlednji govornik na konferenciji bio je predstavnik rukometne ekipe Rudarsko-geološkog fakulteta gospodin Dobrica Nikolić. On je za sve prisutne otkrio na koji način je RGF uspeo da poveća broj studenata koji upisuju fakultet, a ujedno i na koji način su uspeli da od rukometne ekipe RGF stvore jednu od najačih ekipa u studentskoj ligi. Konferenciju je svojim izlaganjem zatvori predstavnik Kluba malog fudbala “FON”, Aleksandar Đoković. Gosti konferencije su imali priliku da čuju kako je FON od studentske lige, došao da najelitnijeg futsal društva, Prve lige Srbije, u kojoj je prethodne sezone zauzeo treće mesto.

Redakcija Sportindeks se zahvaljuje svima koji su prisustvovali prvoj konferenciji SportON i koji su tako ulepšali naš jubilej. Takođe, zahvaljujemo se i sportskom udruženju Fakulteta organizacionih nauka SportFON na saradnji i nadamo se da je ovo prvi u nizu događaja koji ćemo zajedno organizovati.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstRGF siguran protiv Geografskog
Naredni tekstSingidunum nemoćan za IKT
Studiram sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Dugo sam trenirala karate, ali sam ga nakon deset godina zamenila tekvondoom. Želja mi je da se u budućnosti bavim sportskim novinarstvom i da izveštavam sa velikih sportskih događaja.