Održan memorijalni turnir “Zoran Kurjački”

156

U hali Sportskog centra “Đačko” održan je, osmu godinu zaredom, memorijalni turnir u rukometu u čast bivšeg profesora Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu Zorana Kurjačkog.

Finalni dan USSB

Prošle nedelje održan je prvi krug takmičenja, a danas je na programu bila završnica. U ženskoj konkurenciji trofej su osvojile devojke sa Medicinskog fakulteta koje su savladale Ekonomski fakultet sa 13: 12, nakon velikog preokreta. Nakon prvog poluvremrena Ekonomski je imao prednost od 3:6, imao je i vođstvo od 10:11 na 2 sekunde do kraja meča, ali su iz dosuđenog deveterca nakon faula na samom isteku vremena devojke sa Medicinskog stigle do izjednačenja, a kasnije i do pobede nakon izvođenja sedmeraca u kojima su bile bolje – 2:1.

U muškoj konkurenciji odgirani su mečevi za prvo i treće mesto. U duelu poraženih polufinalista, ujedno i svojevrsnoj reprizi ženskog finala, Medicinski fakultet bio je bolji od Ekonomskog sa 18:15. Dve ključne serije, oba puta od po 4:0, rukometaši Medicinskog su napravili sredinom prvog, i na samom početku drugog poluvremena.

Završnica manifestacije bila je dostojna svog zvanja. Fakultet tehničkih nauka i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja odigrali su kvalitetan meč, a kao pobednik je na kraju izašao FTN – 19:17. Utakmica je bila veoma tvrda, puna prekršaja i “muške igre”, a u tim okolnostima, barem u prvom poluvremenu, bolje su se snalazili igrači DIF-a, koji su taj deo igre dobili sa 11:9. U nastavku su, iako su tokom čitavog toka meča jurili prednost protivnika, rukometaši FTN-a stigli do preokreta, i nakon što su 4 minuta pre kraja stigli do prednosti od 15:14 nisu je više ispuštali.

Mi smo zahvalni što se ovaj turnir organizuje i na taj način čuva uspomena. Ovo je već 8. godina da se turnir organizuje, drago mi je da smo deo ovoga, nadam se da će se ova tradicija nastaviti – rekla je Marija Kurjački, udovica profesora Zorana Kurjačkog.

Memorijalni turnir organizovali su Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu i Studentski parlament FSFV.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPEP ubedljiv protiv TMF-a
Naredni tekstDespotu pomoć i trofej za hrabrost
Oduvek sam bio zaljubljenik u sport. Sedam godina sam trenirao kosarku, a kada sam prestao shvatio sam da bih voleo da postanem sportski novinar ili komentator.