Odbojkašice TMF-a rutinski do pobede protiv Šumarskog fakulteta

315

Odbojkašice Tehnološko-metalurškog fakulteta savladale su koleginice sa Šumarskog fakuleta u utakmici odigranoj na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje sa 2:0, po setovima 25:16 i 25:15.

Finalni dan USSB

 

Početak utakmice obeležila je veoma organizovana  igra TMF-a čije su odbojkašice od samog starta nametnule svoj ritam, na koji Šumarski fakultet nije imao odgovor. Vrlo brzo je TMF stekao prednost od 8:2 zahvaljujući neodbranjivim servisima Mitrovićeve, nezaustavljivim smečevima Stevićeve, ali i usled nekoliko grešaka iz igre koleginica na suprotnoj strani. Odbojkašice Šumarskog fakulteta su se nakon toga trgle i sa tri poena, od čega dva asa, Jovičićeve uspele da smanje zaostatak na 8:5. Nakon dva vezana poena i vođstva od 10:5, TMF je napravio pet vezanih grešaka, iz igre u kojim je prednjačila Mitrovićeva, te je rezultat bio izjednačen 10:10. Nakon toga se Mirovićeva kapitenski trgla i posle nekoliko sjajnih akcija,  povela svoju ekipu do serije 7:0, u čemu joj je umnogome pomogla Paunovićeva sa nekoliko nezaustavljivih servisa, pa je rezultat glasio 17:10. Tajm-aut koji su zatražile igračice Šumarskog fakulteta nije im mnogo pomogao te je usledila jos jedna serija TMF-a od 5:2 koja ih je znatno približila osvajanju prvog seta pošto je rezultat bio 22:12. Opuštanje u igri TMF-a dovelo je do nekoliko grešaka u prijemu i četiri vezana poena u korist igračica sa suprotne strane, ali je onda stvar u svoje ruke uzela Stevićeva koja je, posle nekoliko dobrih napada, postavila konačan rezultat prvog seta 25:16.

 

Statistika
STATISTIKA TMF Šumarski fakultet
Poeni iz igre 23 11
Poeni iz bloka 1 /
As servisi 9 3
Greške iz igre 11 15
Greške iz bloka / 1
Servis greške 6 2

Drugi set započela je Mitrovićeva sa dva vezana poena, na šta je odgovor sa druge strane mreže dala Mitrašinovićeva nezaustavljivim servisima, pogađajući same uglove terena. Mitrovićeva je iz igre bila bez greške, ali je servis nije najbolje služio pa je rezultat iznosio 4:4. Nakon toga nekoliko grešaka u komunikaciji TMF-a uslovilo je vođstvo Šumarskog fakulteta od 6:9. Nakon tajm-auta TMF se konsolidovao i preko svog kapitena Mitrovićeve uspeo da preokrene rezultat na 13:9. Usledila je serija koja je, ispostaviće se, bila presudna u ovom meču. Sjajno je Tomićeva proigravala saigračice i ostavljala im lakši deo posla. Doprinele su i greške u polju igračica Šumarskog fakulteta koje nisu uspele da odgovore na neodbranjive servise Paunovićeve u tim trenucima, pa je rezultat iznosio 18:11. U tim momentima razigrala se i Gudunićeva, servis je  služio Mitrovićevu, a na drugoj strani su se više oslanjali na greške protivnica, kojih je u ovom delu meča bilo malo, stoga je serijom 7:4 postavljen konačan rezultat ovog seta 25:15.

 

Sastavi timova
TMF Šumarski fakultet
1 Stevic 2 Matić
2 Jovanović 4 Đukić
3 Nešić 7 Vuković
5 Gudunić 9 Miolsavljević
7 Mitrović 10 Jovičić
8 Paunovć 11 Mitrašinović
10 Mitrović
11 Stojanović
12 Tomić
13 Vukoičić
14 Teodorović

Najefikasnija na ovom meču bila je Mitrovićeva sa 10 postignutih poena. Kod Šumarskog fakulteta istakla se Mitrašinovićeva sa pet recki kraj svog imena.

 

Nakon meča, Paunovićeva je izjavila da je ovo očekivana, ali i važna pobeda: „Iskreno se nadam da ćemo proći u četvrtfinale“, dodala je za naš sajt odbojkašica TMF-a.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB