Odbojkašice Singidunuma bolje od kolegenica sa Vojne akademije

264

Odbojkašice Univerziteta Singidunum savladale su kolegenice sa Vojne akademije sa 2:1 (23:25; 25:17; 15:6) u okviru lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. Devojke sa Singidunuma uspele su da preokrenu rezultat nakon izgubljenog prvog seta i na kraju zasluženo slave.

Na početku utakmice igralo se poen za poen, ni jedna ni druga ekipa nisu uspele da naprave osetniju prednost. Kod ekipe Vojne akademije istakla se Vukadinovićeva, dok je ekipu Singidunuma na početku utakmice snažnim servisima predvodila Tošićeva. Od nešto osetnije prednosti najpre je stigla ekipa Vojne akademije, nakon dva vezana poena Bogojevićeve povele su 3:6. Usledio je pad koncentracije odbojkašica obe ekipe, koje nisu uspevale da realizuju svoje prilike, te je u prvom delu, prvog seta viđen veliki broj grešaka. Međutim, uspele su devojke sa Singidunuma da stabilizuju prijem i da vrate utakmicu u egal (8:8). Nakon toga usledila je nova, mini serija, odbojkašica Vojne akademije, koje su vratile tri poena prednosti na svoj konto (9:12), najviše zahvaljujući raspoloženoj Bogojevićevoj. Pri rezultatu 13:13 usledila je serija 6:0 odbojkašica Univerziteta Singidunum, kojom su povele rezultatom 19:13. Izgledalo je kao da devojke sa Singidunuma drže sve konce u svojim rukama, stigle su do rezultata 23:17, međutim, usledio je veliki pad u igri ove ekipe, praćen kako velikim brojem grešaka u organizaciji napada, tako i nesigrnim prijemom. Nervozu u redovima Singidunuma iskoristile su protivničke igračice, te je Vojna akademija nakon serije 0:8 uspela da preokrene rezultat i slavi 23:25.

Drugi set počeo je kao i prvi, igralo se poen za poen sve do rezultata 5:5, nakon čega je ekipa Singidunuma napravila seriju 3:0 (8:5). Uspele su devojke sa Singidunuma da stabilizuju svoju igru u napadu, poentirale su preko Tošićeve i Parezanovićeve, dok je ekipa Vojne akademije većinu svojih akcija igrala preko najraspoloženije u svojim redovima Bogojevićeve. Međutim, kao i u prvom setu viđen je veliki broj grešaka, kako nakon servisa tako i iz igre. Gradile su svoje vođstvo odbojkašice sa Singidunuma tokom čitavog seta, najubedljiviju prednost imale su pri rezultatu 20:12, koju su održale do kraja seta, koji su dobili rezultatom 25:17.

Statistika
Univerzitet Singidunum Vojna akademija
Poeni iz igre 30 21
Poeni iz bolka 1 4
As servisi 4 2
Servis greške 5 9
Greške iz igre 16 19
U odlučujućem setu odbojkašice Singidunuma su od početka nametnule svoj ritam. Smanjile su broj grešaka iz polja na minimum, a uspele su da stabilizuju servis i prijem. Na drugoj strani, kod ekipe Vojne akademije počela je da greši i Bogojevićeva, pa je tako ekipa iz Ulice generala Pavla Jurišića Šturma ostala bez ideje u napadu. Upravo je sa dve vezane greške Bogojevićeve završen odlučujući set u korist odbojkašica Singidunuma 15:6.
Sastavi timova
Univerzitet Singidunum Vojna akademija
Radonić Dobrijević
Gočmanac Čičković
Stajić Vukadinović
Parezanović Bogojević
Stepanović Orović
Tošić Petrović
Tomić Kišdobranski
Po završetku utakmice odbojkašica Univerziteta Singidunum Jovana Tošić istakla je da je zadovoljna pobedom svoje ekipe.

“Bilo nam je u početku teško zato što nismo navikle na ovu podlogu i nismo mogle da se snađemo. Uvek imamo seriju kada loše odigramo prvi set, ali uglavnom uspemo na kraju da se iščupamo i napravimo ono što želimo”, izjavila je Tošićeva.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstSingidunum slavio protiv vojnika
Naredni tekstStudentski sport na sajmu sporta
Studiram sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Dugo sam trenirala karate, ali sam ga nakon deset godina zamenila tekvondoom. Želja mi je da se u budućnosti bavim sportskim novinarstvom i da izveštavam sa velikih sportskih događaja.