Odbojkašice FSFV-a sve bliže vrhu

272

Odbojkašice Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja savladale su izabranice Medicinskog fakulteta rezultatom 2:0, po setovima (25:18, 25:18), u okviru Univerzitetske lige Niša. Nakon ove pobede ekipa DIF-a povećala je svoje šanse u borbi za prvo mesto.

Finalni dan USSB

Utakmica je otvorena velikim brojem grešaka na obe strane, najviše iz servisa. Do prve veće prednosti došle su odbojkašice DIF-a, kada su nakon prvog smeča vodile sa 6:2. Nakon prvog as poena Medicinskog utakmica je dobila nešto brži tempo, ali odbojkašice FSFV-a su uspešno održavale dva poena prednosti. U nastavku FSFV je uspeo da napravi prvu veću seriju, te je pri rezultatu 12:6 Medicinski, koji je i dalje bio bez bloka, bio primoran da zatraži tajm-aut. Posle kraćeg odmora, Medicinski je zaigrao bolje, te su nakon prvog bloka uspele da priđu na samo -1 (15:14). Bolji servisi DIF-a ponovo su povećavali njihovu razliku. Najduži poen u setu dobio je DIF smečom po paraleli za 21:16, čime je set praktično bio prelomljen u njihovu korist. Do kraja seta Medicinski je uspeo da osvoji svega dva poena, dok je sa druge strane,  DIF uspeo da iskoristi drugu set loptu i dobije prvi deo rezultatom 25:18.

U drugom setu DIF je zaigrao još bolje i ubedljivije, već na početku vodili su sa 6:0. Do prvih poena u setu Medicinski je uspeo da dođe nakon dobrog bloka. Međutim, tokom većeg dela seta odbojašice Medicinskog bile su neubedljive i bezidejne u napadu. Uspevale su u nekoliko navrata da smanje prednost protivnika, međutim, razlika DIF-a i dalje je bila velika. Dobrim servisima Medicinski je uspeo da stigne i na -2 (16:14), ali kao da nisu imale snage za preokret. Odbojkašice DIF-a još jednom su uspele da naprave razliku, što im je bila dovoljna zaliha u poenima da obezbede pobedu u meču. Do pobede odbojkašice DIF-a došle su nakon as poena, za 25:18 i 2:0 u setovima.

Odbojkašica u redovima pobedničke ekipe, Milena Stevanović, iznela je svoje utiske nakon utakmice:

‘’Što se tiče današnje pobede, do nje nismo došli lako, jer smo ranije ovoga dana odigrale već jednu utakmicu. Zadovoljna sam našom igrom i nadam se da ćemo nastaviti da pružamo dobre partije do samoga kraja. Nadamo se ulasku u plej-of, i to sa prve pozicije”,  Izjavila je srednji bloker FSFV-a.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSve je spremno za plej-of, neka borbe počnu!
Naredni tekstZaštitari u plej-ofu, Filozofski ispao
Student sam trece godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Nišu. Ranije sam trenirao nekoliko sportova, a trenutno se se bavim fudbalom, Sport me zanima od malena, a sebe u buducnosti vidim kao uspesnog sportskog novinara.