Odbojkašice FSFV-a odbranile titulu

376

Završena je još jedna sezona turnira Univerzitetske lige Niša za odbojkašice. Titulu najboljeg osvojile su odbojkašice Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, odbranivši tako uspeh postignut u prošloj sezoni. One su u finalu bile bolje od ekipe Pravnog fakulteta, pobedu su izvojevale nakon preokreta, rezultatom 2:1 u setovima (20:25, 25:13, 15:9). ”Srebrne” devojke Pravnog fakulteta nisu uspele da naprave podvig i da dva puta zaredom savladaju nove-stare šampione, te im se FSVF na neki način osvetio za poraz u regularnom delu sezone.

Finalni dan USSB

Utakmica je bila očekivano uzbudljiva i neizvesna do poslednjeg poena. Furiozno su startovale devojke DIF-a, već na samom početku imale su prednost od 4:0. Do prvih poena Pravnice su stigle nakon dobrog smeča po dijagonali. Pri vođstvu DIF-a od 6:3 ekipa Pravnog uspela je da nakon blokova i asa veže tri poena i tako prvi put izjednači rezultat. DIF je još uvek čuvao svoju prednost, međutim, novim asovima Pravni je uspeo da dođe do prvog vođstva na utakmici (9:8). Nastavio je Pravni sa dobrom igrom, imao je i prednost od dva poena prednosti. U nekoliko navrata uz pomoć sreće ali i preko as poena već su vodile sa 14:10.

Igračice DIF-a bile su sve slabije na prijemu, te je prednost Pravnog sve više rasla. Nakon tajm-auta, serija Pravnog bila je prekinuta posle dobrog poena DIF-a i smečom kroz sredinu. Međutim, Pravnice su nastavileistim tempom protiv, na prvi pogled, zbunjenih odbojkašica DIF-a. U prvom setu viđen je veliki broj as poena. Kako se set bližio kraju tako su i obe ekipe počele da ređaju poene u serijama. To je rezultiralo time da  DIF ”istopi” prednost protivnica od +7 i dođe na samo 2 poena zaostatka. Ovo je bio alarm za igračice Pravnog da zatraže tajm-aut, nakon kojeg su uspele da odole pritisku i da as poenom iskoriste već prvu set loptu za 25:20 i vođstvo od 1:0 u setovima.

Gubitak seta nije uspeo da demotiviše odbojkašice FSFV-a, te su u nastavku zaigrale dosta bolje. Vodile su ponovo sa 4:0, u setu koji je na sličan način počeo kao i prethodni. Održavale su 4 poena prednosti, a najduži poen pripao je igračicama Pravnog pri rezultatu 6:3.Vrlo brzo odbojkašice DIF-a napravile su seriju od nekoliko poena. Nakon novog as poena ekipa Pravnog bila je primorana da zatraži tajm-aut pri vođstvu DIF-a 11:4. U tim trenucima Pravni je bio potpuno bezidejan u napadu, a sa druge strane DIF je zaigrao čvršće u odbrani. Kako se set bližio kraju tako se i razlika DIF-a povećavala. Nakon as poena prednost odbojkašica DIF-a prvi put na meču bila je dvocifrena (19:9). Sigurnom igrom DIF je priveo set kraju, koji je dobio rezultatom 25:13 nakon as poena za 1:1, čime se otišlo u odlučujući set.

SAMSUNG

Novi šampion morao se tražiti u poslednjem, trećem setu. Pravnice su bolje otvorile set, a poeni su bili sve duži. Rezultat je često bio izjednačavan. Do prve veće prednosti došle su igračice DIF-a, nakon lošijeg prijema njihovih protivnica (6:4). Neizvesnost je rasla kako se meč bližio kraju. Smeč poenom igračice DIF-a imale su prvu osetniju prednost od 3 poena (10:7), što je Pravnice primoralo na novi tajm-aut. Pravni je nastavio sa lošijom igrom na prijemu čime su samo prebacivale loptu na drugi kraj mreže, dajući protivnicama priliku za napad, a one su umele to da iskoriste. Nakon smeča po paraleli DIF je stigao do 6 šampionskih lopti, pri rezultatu 14:8. Iskoristile su već drugu za 15:9 i pobedu od 2:1 u setovima, za veliko slavlje odbojkašica i navijača FSFV-a.

Srednji bloker pobedničke ekipe, Danica Ilić, nakon utakmice je izjavila:

Od samog početka utakmica je počela jakim tempom. Nažalost, izgubile smo prvi set, ali smo se već u dugom vratile u igru. Protivnice su bile dosta korektne i odigrale su dobar meč.Čestitala bih njima, a takođe čestitam i mojim saigračicama na pruženoj borbi i  na najvećoj pobedi za nas do sada”  izjavila je Ilić.

Nakon meča igračicama DIF-a dodeljena su zlatne, dok su za Pravnice bile obezbeđene srebrne medalje.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB