Odbojkašice FON-a osvojile Kup

261

Devojke sa Fakulteta organizcionih nauka savladale su u finalu Kupa u odbojci ekipu Pravnog fakulteta rezultatom 2:1 (25:18, 15:25, 15:5). Nakon pada u drugom setu, FON-ovke su uspele da konsoliduju svoje redove i uz pomoć navijača i ubedljive igre u odlučujućem setu osvoje kup.

Finalni dan USSB

Prvi deo igre započeo je za nijansu boljom igrom pravnica. Ubrzo su odbojkašice FON-a odgovorile i set je bio izjednačen. Obe ekipe su igrale bez greške i vrlo efikasno u napadu. Nije bilo značajnije razlike do rezultata 14:13. U tim momentima pravnice osvajaju tri poena za redom. Njihove protivnice ipak nisu dozvolile da se odvoje. Ekipa Fakulteta organizacionih nauka je uzela narednih pet poena. Tada su pravnice napravile prve greške iz igre. Odlučujuću seriju FON-ovke prave kod rezultata 19:18. Uz pomoć Balmazovićeve i Markovićeve osvojile su sve poene do kraja seta i slavile sa 25:18.

pravni kup

Drugi set je počeo boljom igrom FON-a, otvorivši ga serijom 5:2. Izgubljen prvi set i lose otvaranje drugog nije omelo pravnice da pokažu šta znaju. Od narednih 10 poena, osvojile su devet i došle do prednosti od pet poena. Održavale su razliku do 17:11 kada uzimaju sedam poena od osam odigranih. FON-ovke su pokušale da smanje prednost. Osvojile su tri poena, ali su servis greškom Andžićeve poklonile odlučujući poen u drugom setu. Rezultat je na kraju bio 25:15 u korist Pravnog fakulteta.

Pravnice su prenele dobru igru i u odlučujući set, ali samo na kratko. Počele su da greše, a FON-ovke su znale da iskoriste loš period. Serijom od 10:1 došle su na korak od trofeja. Pravnice uzimaju naredna dva poena, ali to su bili i poslednji osvojeni poeni za Pravni fakultet. Sa dva odlična servisa Protićeve, ekipa FON-a završava treći set rezultatom 15:5.

Fakultet organizacionih naukaPravni fakultet

Najefikasnije odbojkašice u pobedničkoj ekipi bile su kapitenka Milinkovićeva i Markovićeva sa po 10 poena. U ekipi Pravnog Stjepanovićeva je uzela sedam poena, a po šest su osvojile Mutavdžićeva, Mišljenova i Selakovićeva.

Kapitenka Pravnog fakulteta Stanišićeva rekla je da odličan kup bio, pun zanimljivih mečeva.
Mislim da je bio sjajan meč. Moglo je bolje, naravno, u trećem setu pogotovo. U drugom setu smo pokazale šta znamo, a u trećem setu ne znam šta se desilo. Zadovoljne smo drugim mestom i čestitamo protivnicama na tituli”, dodala je Stanišićeva.

Kapitenka pobedničke ekipe Milinkovićeva istakla je da je sreća i veća koncentrisanost u nekim momentima odlučilo utakmicu.
Utakmica je bila jako uzbudljiva. Mi smo pružile naš maksimum. Bila je velika pauza od poslednjeg meča pa smo malo ispale iz forme. Prvi set je bio izjednačen, one su dominirale u drugom, mi u trećem. Mislim da smo imale malo više sreće. Hvala navijačima koji su došli da nas bodre”, rekla je Milinkovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB