Odbojkašice FON-a nove šampionke USSB lige!

277

Odbojkašice Fakulteta organizacionih nauka osvojile su trofej USSB lige, nakon što su u finalu savladale ekipu Kriminalističko-policijske akademije sa 2:0 (25:18, 25:22). FON-ovke su u gotovo svim segmentima igre nadigrale svoje protivnice i zasluženo završile sezonu bez ijednog poraza.

Finalni dan USSB

Finalni meč otvorile su FON-ovke sa tri dobra servisa Stevanović i primorale protivnice da već na startu zatraže tajm-aut (3:0). Međutim, ni kratak predah nije pomogao Policajkama da prekinu sjajnu seriju FON-a, koji je ubrzo poveo sa 10:3. Odbojkašice sa Akademije uspele su da povežu četiri uspešno realizovane akcije i približe se na 11:7, ali je FON ponovo nametnuo svoj ritam i vratio plus sedam (19:12). Sigurnim servisom i dobro postavljenim blokom igračice fakulteta sa Voždovca potpuno su poremetile svoje protivnice, koje su bile daleko od ekipe koja je deklasirala Bezbednost u polufinalu. Iscrpljene Policajke igrale su sa samo jednom izmenom, dok je FON zbog duže klupe mogao da odmara svoje igračice. Čuvale su FON-ovke  prednost do samog finiša i zasluženo slavile na kraju prvog seta sa 25:18.

kpa-gr

U drugom delu igre publika je konačno mogla da uživa u ravnopravnoj i neizvesnoj borbi. Odbojkašice FON-a povele su sa 5:1, ali su Policajke napravile sjajnu seriju poena preko Tomić i Simović i poravnale rezultat na 6:6, a potom ga i preokrenule u svoju korist (8:6). FON-ovke su uzvratile preko Petrović i Rasulić i iskoristile niz grešaka protivnica da ponovo povedu, ali je onda usledio novi preokret. KPA je napravila novi niz uspešno realizovanih akcija i došla do velikih plus pet (21:16), ali je FON u naredna tri napada iskoristio greške Policajki i smanjio zaostatak na 21:19. Igračice sa Akademije zatražile su tajm-aut kako bi došle do predaha i pripremile se za neizvesnu završnicu, ali je FON i nakon pauze nastavio sa dobrim servisima Nikolić i napravio najveći preokret u ovom meču (21:23). Policajke nisu imale adekvatan odgovor na igru raspoloženih protivnica. O tome govori i činjenica da su ovaj meč završile bez ijednog bloka, dok su njihove protivnice i pasivnim i aktivnim blokom uspešno zaustavljale njihove napade. Tačku na ovo finale stavila je Protić sa dva uzastopna bloka za konačnih 25:22 u koristFON-a i titulu šampiona USSB lige.

Fakultet organizacionih naukaKriminalističko- policijska akademija

Kapitenka novih šampionki Irena Milinković izjavila je nakon meča da je izuzetno ponosna na svoj tim, dok je koleginicama sa Kriminalističko – policijske akademije čestitala na borbenosti.

– Bila je ovo izuzetno teška utakmica za nas. Pobedile smo 2:0, ali ovoga puta rezultat nije bio odraz borbe na terenu. Posle dobijenog prvog seta, naše protivnice su u drugom delu igre poboljšale servis i poremetile naš prijem, samim tim i napad. Međutim, uspele smo da se smirimo, da se vratimo u meč i potpuno preokrenemo rezultat – izjavila je Milinković.

fon-gr

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB