Odbojkašice Ekonomskog slavile u derbiju kola

126

Odbojkašice Ekonomskog fakulteta savladale su ekipu Pravnog, rezultatom 2:1 (25:12, 21:25, 15:6), u derbiju kola Univerzitetske lige Niša. Dve prvoplasirane ekipe na tabeli su po igri i kvalitetu opravdale epitet derbija kola, u kojem je Ekonomski slavio nakon bolje igre u bitnim trenucima utakmice.

Pravni je u ovom meču bio i igrački brojčano oslabljen. Već na samom početku viđena je velika borba i nekoliko dužih poena koji su uglavnom osvajale Ekonomistkinje, te su imale prednost od 4:0. Do prvih poena ekipa Pravnog stigla je nakon uspešnog smeča po dijagonali. Međutim, kako je meč odmicao tako je igra Ekonomskog bivala sve bolja a njihova prednost sve veća, te su pri vođstvu od 8:2 njihove protivnice morale da zatraže prvi tajm-aut na meču. Igra Pravnog je u nekim trenucima izgledala veoma bledo i neubedljivo, grešile su iz otvorenih pozicija. Nakon još izgubljenih poena, pri rezultatu od 16:5, Pravnice su bile primorane da zatraže novi tajm-aut. Kako se set bližio kraju tako je Ekonomski održavao svoju visoku prednost. Tome su doprinosile i njihove protivnice greškama u napadu. Serijom od nekoliko poena Ekonomski je napravio najveću prednost do tada, čime su  došli do prve set lopte. Nakon najdužeg poena na meču, Ekonomistkinje nakon greške njihovih protivnica dolaze do poena i vođstva od 1:0 u setovima.

Sa dobrom igrom ekipa Ekonomskog nastavila je i u drugom setu, kada je imala prednost od 3:0. Potom su se Pravnice ”probudile‘,’ te su uspevale da rezultatski prate prednost protivnica. Ekonomistkinje nisu dozvoljavale ekipi Pravnog da ih sustignu, a u nekoliko navrata pokazale su veliku borbenost, vraćajući nekoliko teških lopti i osvajajući poene. Takva igra trajala je do rezultata 12:10, nakon koga su jedino Pravnice upisivale poene. Najvećom serijom od 8 poena njihovih protivnica Ekonomski je morao da traži tajm-aut. Nakon kratkog odmora Ekonomistkinje su uspevale da dođu jedino do -4. Pri rezultatu 24:21, nakon servis greške, Pravni je iskoristio prvu set loptu i tako izjednačio rezultat na 1:1.

U poslednjem setu odbojkašice Pravnog ponovo su stale u igri. Nakon tajm-auta pri vođstvu od 3:0 Ekonomski je napravio veliku razliku koju njihove protivnice do kraja nisu uspele da stignu. Krajnji rezultat u trećem setu iznosio je 15:6, čime je Ekonomski došao do veoma važnih bodova u borbi za prvo mesto, te sada čvrsto drže prvu poziciju.

Kapiten Ekonomskog, Nikolina Šakota, nakon utakmice je izjavila: ”Zadovoljna sa odigranom utakmicom i pobedom.Posle prvog seta smo se opustile, pa smo zato i izgubile set. Međutim, dobrom saradnjom u timu  brzo smo se povratile i ovom pobedom potvrdile prvu poziciju na tabeli”, rekla je primač pobedničke ekipe.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstMedicinari pronašli lek za Filozofe
Naredni tekstFON u finalu!
Student sam trece godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Nišu. Ranije sam trenirao nekoliko sportova, a trenutno se se bavim fudbalom, Sport me zanima od malena, a sebe u buducnosti vidim kao uspesnog sportskog novinara.