Odbojkašice BPŠ-a savladale IKT na startu kupa

947

Odbojkašice Beogradske poslovne škole pobedile su Visoku školu za I.K.T. sa 2:0 (25:12, 25:13) na startu Kupa studentkinja i studenata koji organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda. Od početka meča igračice BPŠ-a nametnule su svoj ritam i tako ostvarile ubedljivu pobedu i obezbedile prolaz u četvrtfinale u odbojkaškoj sali SC Vizura.

Finalni dan USSB

 

Odbojkašice BPŠ-a su bolje ušle u meč i već u ranoj fazi seta došle do osetnije prednosti. Teovanovićeva je zabležila dva asa na početku susreta, da bi prvi poen IKT zaradio posle greške Tišmine (2:1). Od tog trenutka razlika je konstanto rasla sve do 12:3, a u tim trenucima posebno se isticala Milićevićeva. Igračice IKT-a konačno su pronašle ritam, ali poene su uglavnom osvajale greškama protivnica. Milićevićeva je nastavila da pogađa pa je sredniom prvog seta njihova prednost iznosila 13:6. Ista odbojkašica poslala je loptu u aut u narednom napadu posle čega je usledila ključna serija BPŠ-a. Seriju od sedam poena započela je Tišmina „kuvanjem“ da bi je okončala Beronjina uspešnim blokom (20:7). Prvi poen iz igre za IKT upisala je Lazarevićeva, međutim rivalke su ponovo preuzele inicijativu i same završile ovaj period igre. Milićevićeva i Tišmina držale su sve konce igre u svojim rukama tako da je prvi set okončan rezultatom 25:12 za BPŠ.

Sastavi timova
Beogradska poslovna škola Visoka škola za I.K.T.
1 Katarina Eleković 3 Ružica Pijović (c)
7 Jelena Kovačević 8 Nataša Majstorović
8 Valentina Beronja 9 Jovana Lazarević
11 Milica Jovanović 12 Tamara Stevanović
12 Anđela Milićević 13 Jana Krstić
14 Ljubica Tišma (c) 14 Irina Milić
16 Andrea Dumeljić
17 Tamara Teovanović

Start drugog seta doneo je nešto neizvesniju borbu, konačno je neko u napadu IKT-a došao do izražaja. Lazarevićeva je držala svoj tim u igri, dok se na drugoj strani razigrala i Elekovićeva pa je nakon prvih deset poena rezultat bio nerešen 5:5. Zahvaljujući Tišminoj koja je pokazala raznovrsnost u igri, BPŠ je po receptu iz prvog seta napravio seriju od 6:0 (11:5). Pokušavale su protivnice da uhvate priključak, ali nisu uspevale da povežu dva poena pa se razlika stalno povećavala. Na poen Stevanovićeve i Krstićeve stigao je odgovor Milićevićeve i Beronjine što je uz nekoliko grešaka napravilo razliku od devet poena (16:7). Rezultat se održavao do 19:10 nakon čega je Milićevićeva smečevima rešila sve dileme (23:11). Konačan rezultat drugog seta postavila je Jovanovićeva svojim prvim poenom na meču (25:13) za pobedu Beogradske poslovne škole od 2:0.

 

Najefikasnije igračice na susretu bile su Anđela Milićević sa 12 i Ljubica Tišma sa sedam osvojenih poena za BPŠ. Na drugoj strani istakla se Jovana Lazarević sa tri poena.

Statistika
Statistika: Beogradska poslovna škola Visoka škola za I.K.T.
Poeni iz igre 23 8
Poeni iz bloka 2 /
As 7 /
Servis greške 5 3
Greške iz igre 12 15

Upravo je Anđela Milićević kratko prokomentarisala duel: „Imale smo lak meč i dobro smo odigrale tako da nam nije bilo teško. Nadam se sličnom ishodu u četvrtfinalu“ , izjavila je Milićevićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB