Odbojkaši Medicinskog nastavili niz pobeda

117
SAMSUNG

Najbolji odbojkaši Medicinskog fakulteta savladali su ekipu FZNR-a, rezultatom 2:0 u setovima (25:17, 25:14). Tokom većeg dela meča Medicinari nisu imali ozbiljnijih problema protiv igrački oslabljenih Zaštitara.

Medicinski je preduzimao inicijativu od samog starta susreta, dok bi Zaštitari uglavnom dobrim servisima uspevali da koliko-toliko održe rezultatski priključak. Na početku seta viđene su dve serije od po pet poena na obe strane. Medicinski je poveo sa 5:0, a igrači FZNR-a su uspeli dobrim servisima da poravnaju rezultat. Od tog momenta Medicinari su pojačali tempo igre i sa nekoliko vezanih poena uspeli da ponovo naprave veliku rezultatsku razliku, koju nisu ispuštali do kraja seta. Pokušavali su Zaštitari da tajm-autima zaustave nalet protivnika ali prednost Medicinskog se povećavala kako se set bližio kraju. Novim dobrim servisima igrači FZNR-a uspeli su da smanje razliku na -6 (21:15), ali to nije bilo dovoljno da zaustave Medicinare na putu ka osvajanju prvog seta, koji se završio rezultatom 25:17.

SAMSUNG

U drugom setu viđena je monotona igra, u kojoj su pobednici prvog seta do kraja meča samo “odrađivali posao”. Vrlo brzo su Medicinari stigli do visoke prednosti, koja se rapidno povećavala. U jednom trenutku ta razlika je iznosila i +12 (18:6). Iako je u ovom setu sve već bilo jasno u igri je viđeno i nekoliko dugih i lepih poena i dobra borba bez obzira na rezultat. Medicinski fakultet je u drugom setu pojačao igru u svim segmentima, što se očitava i u statistici, naime, imali su duplo više as poena od protivnika, kao i više blokova. Drugi set Medicinari su rutinski priveli kraju rezultatom 25:14 za konačnih 2:0 u setovima i nastavak pobedničke serije.

Statistika
 Statistika Medicinski Fakultet zaštite na radu
Broj asova 8 4
Servis greške 7 3
Blokovi 6 0

Od toliko dobrih odbojkaša teško je bilo naći najboljeg igrača utakmice u redovima pobedničke ekipe, ali jedan od najboljih među njima, Nemanja Ristić, izneo je svoje viđenje meča:

“Igrači protivničke ekipe su se dobro borili do dvanaestog poena, a onda smo setove prelomili u našu korist, uglavnom boljim servisima i nešto čvršćom igrom u polju. Što se naše ekipe tiče, nadam se da ćemo ući u polufinale‘’ optimistično je izjavio Ristić.

Sastavi timova

Sastavi timova
Medicinski Fakultet zaštite na radu
Trifunović N. Manasijević M.
Begović A. Manasijević M.
 Mašulović A. Najdanović M.
Pantić U. Milošević S.
Mladenović D. Đenadija A.
Ristić N. Cezarović A.
Kostić N.
Marković M.
Petronijević P.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstFON u finalu brani titulu!
Naredni tekstIzabranice Medicinskog upisale prve bodove
Student sam trece godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Nišu. Ranije sam trenirao nekoliko sportova, a trenutno se se bavim fudbalom, Sport me zanima od malena, a sebe u buducnosti vidim kao uspesnog sportskog novinara.