Odbojkaši Medicinskog nastavili niz pobeda

88
SAMSUNG

Najbolji odbojkaši Medicinskog fakulteta savladali su ekipu FZNR-a, rezultatom 2:0 u setovima (25:17, 25:14). Tokom većeg dela meča Medicinari nisu imali ozbiljnijih problema protiv igrački oslabljenih Zaštitara.

Medicinski je preduzimao inicijativu od samog starta susreta, dok bi Zaštitari uglavnom dobrim servisima uspevali da koliko-toliko održe rezultatski priključak. Na početku seta viđene su dve serije od po pet poena na obe strane. Medicinski je poveo sa 5:0, a igrači FZNR-a su uspeli dobrim servisima da poravnaju rezultat. Od tog momenta Medicinari su pojačali tempo igre i sa nekoliko vezanih poena uspeli da ponovo naprave veliku rezultatsku razliku, koju nisu ispuštali do kraja seta. Pokušavali su Zaštitari da tajm-autima zaustave nalet protivnika ali prednost Medicinskog se povećavala kako se set bližio kraju. Novim dobrim servisima igrači FZNR-a uspeli su da smanje razliku na -6 (21:15), ali to nije bilo dovoljno da zaustave Medicinare na putu ka osvajanju prvog seta, koji se završio rezultatom 25:17.

SAMSUNG

U drugom setu viđena je monotona igra, u kojoj su pobednici prvog seta do kraja meča samo “odrađivali posao”. Vrlo brzo su Medicinari stigli do visoke prednosti, koja se rapidno povećavala. U jednom trenutku ta razlika je iznosila i +12 (18:6). Iako je u ovom setu sve već bilo jasno u igri je viđeno i nekoliko dugih i lepih poena i dobra borba bez obzira na rezultat. Medicinski fakultet je u drugom setu pojačao igru u svim segmentima, što se očitava i u statistici, naime, imali su duplo više as poena od protivnika, kao i više blokova. Drugi set Medicinari su rutinski priveli kraju rezultatom 25:14 za konačnih 2:0 u setovima i nastavak pobedničke serije.

Statistika

Od toliko dobrih odbojkaša teško je bilo naći najboljeg igrača utakmice u redovima pobedničke ekipe, ali jedan od najboljih među njima, Nemanja Ristić, izneo je svoje viđenje meča:

“Igrači protivničke ekipe su se dobro borili do dvanaestog poena, a onda smo setove prelomili u našu korist, uglavnom boljim servisima i nešto čvršćom igrom u polju. Što se naše ekipe tiče, nadam se da ćemo ući u polufinale‘’ optimistično je izjavio Ristić.

Sastavi timova

Sastavi timova

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstFON u finalu brani titulu!
Naredni tekstIzabranice Medicinskog upisale prve bodove
Student sam trece godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Nišu. Ranije sam trenirao nekoliko sportova, a trenutno se se bavim fudbalom, Sport me zanima od malena, a sebe u buducnosti vidim kao uspesnog sportskog novinara.