ODBOJKA (ž): USSB upisao maksimalnu pobedu protiv SUUB-a!

484

Odbojkašice Univerzitetskog sportskog saveza Beograda (USSB) savladale su koleginice koje nastupaju za Sportsko udruženje Univerziteta u Beogradu (SUUB) rezultatom 2:0 (25:15, 25:23), u okviru Prvenstva studentkinja Srbije. USSB je već na startu nametnuo svoj ritam igre i lako prelomio prvi set u svoju korist. U drugom setu je usledio znatno veći otpor sa druge strane mreže, ali su igračice USSB-a prve došle do set-meč lopte i odmah je iskoristile.

Sastavi timova
USSB SUUB
5 Ašćerić 6 Balmazović
7 Marčetić 7 Vukomanović (K)
9 Matrak (L) 5 Vujačić
13 Kompirović 8 Obućina
15 Jovanović 1 Stevanović
14 Mihajlović 13 Radmilović
2 Bogdanović 9 Berbatović
6 Ćojbašić 12 Jeković
12 Tomić 3 Milenković
11 Obrenović 4 Ugrinić
19 Đorđević (L) 14 Mihailović (L)
10 Novokmet (K) 15 Ljoljić (L)
Finalni dan USSB

Prvi set započeo je dugim poenima i velikom borbom, kako na mreži tako i u polju. Obe ekipe su se požrtvovano borile za svaki poen.  Do prve osetne prednosti došle su igračice USSB-a kada su povele sa 7:4, a SUUB im je sa tri greške u polju praktično poklonio tu prednost. Ubrzo su došle i do plus četiri, a to je bio znak za trenera Sašu Đurića da treba da odreaguje tajm-autom (15:11). Međutim, ni posle kratkog predaha odbojkašice SUUB-a nisu uspele da konsoliduju svoje redove. Iako su greške u polju svele na minimum, njihove protivnice bile su bolje na mreži i sigurnije na servisu, a to im je donelo velikih plus osam (21:13). Vrlo raspoložene u prvom setu bile su Marčetić, Obrenović i Ašćerić, koje su poenterski predvodile ekipu USSB-a. USSB je u prvom delu igre u gotovo svakom segmentu nadigrao protivnika, upisavši po tri as servisa i poena iz bloka, dok je SUUB u oba slučaja ostao na nuli. Novi tajm-aut zatražio je Đurić, ne bi li bar podigao nivo igre svojih igračica pred početak drugog seta, ali je USSB ubedljivo slavio na kraju prve deonice, sa čak deset poena ‘’viška’’. Poslednji poen poklonila im je Stevanović servis greškom (25:15).

Početak drugog seta obeležio je veliki broj grešaka i pad koncentracije u redovima oba tima. Za razliku od prvog seta kada su obe ekipe ukupno zabeležile tri servis greške, na startu drugog ih je bilo čak sedam. Ponovo je do prve osetne prednosti došao USSB (8:6), ali su odbojkašice SUUB-a napravile seriju 4:0 i preokrenule rezultat u svoju korist (8:10). Ulaskom Berbatović, koja je bila efikasna u bloku, ekipa je dobila na svežini i motivaciji u nastavku drugog seta. Monika Matrak, trener USSB-a, odmah je zatražila tajm-aut, ne bi li zaustavila nalet protivnica. Ispostavilo se da je to bila dobra odluka, pa su devojke koje brane boje USSB-a vezale pet poena i došle do novog vođstva (13:10). Tada je Saša Đurić odreagovao tajm-autom, koji je potom urodio plodom. SUUB je uz dva bloka Berbatović iskoristio grešku Novokmet i ponovo poravnao rezultat (13:13). U ovom setu odbojkašice SUUB-a potpuno su preuzele dominaciju u bloku, upisale su ih pet, dok je USSB ovaj deo igre završio bez poena iz bloka. Usledila je rezultatska klackalica, iz koje su kao pobednice ipak izašle igračice USSB-a. Raspoložene Marčetić, Mihajlović i Novokmet predvodile su ekipu Univerzitetskog sportskog saveza Beograda do osvajanja drugog seta i pobede u ovom meču (25:23).

Statistika
USSB SUUB
Poeni iz igre 26 19
Poeni iz bloka 3 5
As servisi 5 2
Servis greške 8 9
Greške u polju 4 7

Najefikasnija igračica bila je Marčetić sa devet postignutih poena, a pratile su je Ašćerić sa sedam i Obrenović, Vukomanović i Berbatović sa po šest.

Ivana Novokmet, kapiten ekipe USSB-a izjavila je nakon meča da je vrlo zadovoljna igrom koju je njena ekipa pružila.

,,S obzirom da smo ekipa koja se prvi put našla u ovakvom sklopu i spoju, mislim da smo uz pomoć naših trenera uspele nekako da pronađemo neku taktiku, iako nismo navikle zajedno da igramo. Uz ovaj sklop pre svega dobrih igračica, a potom i devojaka, odigrale smo najbolje što smo mogle i izašle kao pobednice”, istakla je Novokmet.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSrdanović odlučio pobednika
Naredni tekstODBOJKA (m): USSB-u pobeda posle preokreta!
Studentkinja novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije. Bivša sam odbojkašica i nesuđena fudbalerka, danas veliki ljubitelj sporta i strastveni kladioničar. San mi je da postanem sportski komentator ili voditelj neke sportske emisije.