ODBOJKA (m): USSB-u pobeda posle preokreta!

425

Nakon pobede odbojkašica, i odbojkaši Univerzitetskog sportskog saveza Beograda upisali su trijumf nad ekipom Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. Posle izgubljenog prvog seta, igrači USSB-a furiozno su ušli u drugi, a potom i u treći deo igre i slavili sa 2:1 (22:25, 25:17, 25:16).

Sastavi timova
USSB SUUB
9 Bubulj 1 Ristić
8 Mašulović 3 Kozić
1 Brajović 4 Maksimović
3 Stanojlović 5 Radić
11 Arsenoski 6 Dimitrijević
5 Jović 7 Aškić
13 Petrović (K) 8 Gajić (K)
4 Lončar 9 Vidović
6 Vladisavljev 10 Cekić
15 Jovanović 13 Nikodinović
2 Dragović 14 Krsteski (L)
18 Todosijević (L) 15 Glišić (L)
Finalni dan USSB

Ekipa SUUB-a bolje je startovala u ovom meču. Tandem Pravnog fakulteta RistićNikodinović doneo je svom timu vođstvo 3:6. Ubrzo je SUUB došao i do plus četiri na semaforu, pa je ekipa USSB-a bila primorana da zatraži tajm-aut . Nakon kraćih konsultacija sa trenerom Ivanom Bulićem, momci koji brane boje USSB-a uspeli su brzo da uhvate rezultatski priključak. Mašulović je posle preciznog smeča uspeo da upiše i poen sa servisa, da bi potom Nikodinović greškom poklonio USSB-u i treći uzastopni poen (7:8). SUUB je ubrzo došao do novog ”viška” od tri poena (9:12), nakon dva uspešna bloka Nikodinovića i Ristića. USSB je takođe uzvratio blokom, a ovoga puta u ulozi poentera našli su se Brajović i Jovanović, koji su svojoj ekipi doneli izjednačenje, a potom i preokret (14:13). Nikola Milosavljević, trener SUUB-a, odreagovao je tajm-autom, ne bi li sprečio nalet protivničkog tima. Nakon vođstva USSB-a 16:14 usledila je serija dobrih akcija momaka u plavim dresovima, za koju su najzaslužniji dobri servisi Ristića (16:19). Igrači USSB-a su pokušali da ponovo preokrenu rezultat, ali ovoga puta bezuspešno. SUUB je do kraja seta zadržao tri poena prednosti, a tačku na ovaj deo igre stavio je Vidović as servisom (22:25).

Početak drugog seta obeležila je bolja igra ekipe USSB-a. Ovoga puta rezultat 6:3 na semaforu bio je u njihovu korist. Petrović i Jovanović predvodili su napad USSB-a, dok se među poenterima SUUB-a istakao Nikodinović, koji je bio efikasan u bloku. Međutim, veliki broj grešaka SUUB-a, kako sa servisa tako i u polju, umnogome je uticao na konačan ishod drugog seta. Bilo ih je čak deset u ovoj deonici, dok je poena iz bloka bilo duplo manje nego u prvom setu (tri), a nijedan as servis nije upisan na konto igrača u plavim dresovima. I USSB je povećao broj servis grešaka  u odnosu na prvi deo igre, ali istovremeno i procenat uspešno realizovanih akcija. Prvu veću prednost USSB je imao pri rezultatu 15:10, što je bio znak za trenera Milosavljevića da treba da zatraži tajm-aut. Međutim, ni kratak predah nije pomogao ekipi SUUB-a da konsoliduje svoje redove. USSB je u nastavku, predvođen raspoloženim kapitenom Petrovićem, povisio prednost na 21:13 i velikih plus osam čuvao do samog kraja drugog seta (25:17).

Nakon izjednačenja u setovima, USSB je i u odlučujućem delu igre nastavio istim tempom. Poveli su sa 5:2, ali je SUUB nakon dve vezane greške protivnika, preko Cekića i Kozića poravnao rezultat (6:6). Usledila je rezultatska klackalica, a pri rezultatu 12:10 timovi su promenili strane. SUUB je u ovom delu igre pokazao veliku požrtvovanost u polju, a tada se sa nekoliko atraktivnih poteza istakao Ristić, koji je u više navrata sjajno odreagovao i uspevao da vrati ’’siguran poen’’ na drugu stranu. Međutim, nakon promene strana nije dugo trebalo ekipi USSB-a da ponovo nametne svoj ritam igre. Ubrzo su momci u belim dresovima poveli sa 16:13, a onda nakon dva as servisa raspoloženog Vladisavljeva došli do plus pet (18:13). SUUB je uzvratio preko Nikodinovića i Cekića, ali nedovoljno da bi uhvatio rezultatski priključak. Jovanović i Brajović su doneli USSB-u vođstvo 22:16, a protivnici su im sa tri vezane greške olakšali posao u finišu seta (25:16).

Statistika
USSB SUUB
Poeni iz igre 31 25
Poeni iz bloka 6 10
As servisi 8 3
Servis greške 8 9
Greške u polju 12 18

Najefikasniji igrač na ovom meču bio je Nikodinović sa 14 poena na svom kontu. Pratio ga je Petrović sa 13, dok su po deset postigli Vladisavljev i Cekić.

Stefan Vladisavljev, odbojkaš ekipe Univerzitetskog sportskog saveza Beograda, nakon meča je izjavio da je zadovoljan igrom svoje ekipe, ali je pohvalio i veliku borbenost svojih protivnika.

,,Čestitao bih pre svega svojoj ekipi na pobedi, a protivnicima na izuzetnoj borbi. U prvi set su ušli motivisanije od nas, mi smo se opustili iako smo znali da imamo kvalitet da meč rešimo u našu korist. Kada smo podigli nivo igre stigao je i dobar rezultat, ali mislim da je presudio kvalitet koji je od samog početka bio na našoj strani’’, istakao je Vladisavljev, a potom pohvalio samo postojanje ovog prvenstva.

,,Ova takmičenja su izuzetno lepa zato što pokazuju da naš akademski svet može izuzetno kvalitetno da se bavi sportom i mislim da je ovo bio jedan pravi praznik odbojke za studente. Zahvalio bih se organizatorima na prilici da igramo jedno ovakvo takmičenje’’, dodao je odbojkaš USSB-a.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB