Od Univerzijade do australijskog polufinala

178

Južnokorejski teniser Hjeon Čung plasirao se u polufinale Australijan opena savladavši Tenisa Sandragena sa 3:0. Ovaj 21- godišnji teniser bio je osvajač zlatne medalje na Univerzijadi u Gvandžuu 2015. godine, a u profesionalni tenis ušao je godinu dana ranije.

Finalni dan USSB

Iako tenis nije popularan u njegovoj zemlji, ovaj momak napravio je neverovatan uspeh na prvom grend slemu sezone. Ovaj trenutno 58. igrač sveta najpre je pobedio Zvereva, četvrtog nosioca turnira. Za četvrtfinale Čung je savladao svog uzora, Novaka Đokovića i tako napravio još jedan podvig. Plasman u polufinale Australijan opena najveći je uspeh u dosadašnjoj karijeri ovog tenisera. Pred Čungom je sada još veći izazov, višestruki osvajač ovog turnira i drugi teniser sveta Rodžer Federer.

Ovaj momak je upisao Fakulteta za sport na korejskom univerzitetu u isto vreme kada se već takmičio na ozbiljnim turnirima. Tada je izjavio da podjednako želi i da se obrazuje, ali i da osvoji grend slem.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstRukomet: Finale USSB kupa
Naredni tekstSaobraćajnom titula u kupu USSB-a!
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs