Obeležen Međunarodni dan sporta u Nišu

335

Brojnim sportskim manifestacijama i Niš je obeležio Međunarodni dan sporta.  U centru grada organizovani su tradicionalni turniri na kojima su se nadmetali studenti predstavljaći svoje fakultete.  Trg kralja Milana „zauzeli“ su sportisti, koji su okupljenoj publici pružili dobru zabavu, demonstrirajući svoje veštine. Mnogobrojna publika uživala je i unutar i van terena u prezenaciji sportova, među kojima su gimnastika,  borilački sportovi, tenis, akrobatika , kao i plesnim tačkama i muzičkim numerama.

Finalni dan USSB

Medjunarodn dan sporta1221                  Medjunarodn dan sporta1331

Sunčan dan išao je na ruku organizaciji, jer je manifesacije pratio veliki broj posetilaca, koji su uživali u višesatnom programu. Cilj obeležavanja Međunarodnog dana sporta je popularizacija sporta, pre svega studentskog sporta, gde ima puno kvalitetnih sportista vrednih pažnje. Univerzitetski sportski savez organizovao je turnire u muškoj i ženskoj konkurenciji u malom fudbalu, košarci, stonom tenisu i šahu.

Medjunarodn dan sporta03        Medjunarodn dan sporta01

Razmere ove manifestacije očitavaju se u broju institucija uključenih u organizaciju. Glavni organizatori su Univerzitetski sportski savez Niš, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Niš i Univerzitet u Nišu, a pokrovilji su Grad Niš i opština Medijana, dok su organizaciju pomogli Studentski kulturni centar Niš, Studentski centar Niš i Sportski centar “Čair”.

Medjunarodn dan sporta1221                Medjunarodn dan sporta04

Šesti april proglašen je za Međunarodni dan sporta rezolucijom Gneralne skupština Ujedinjenih nacija 2013. godine. Ovaj datum je odabran u znak sećanja na dan kada su otvorene prve moderne Olimpijske igre u Atini 1896. godine. Inicijativu je pokrenuta za vreme srpskog predsedavanja Generalnom skupštinom UN, a ideja je da sport bude priznat kao posebna aktivnost u interesu međunarodnog mira i razvoja.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFilozofski presudio Pravnicima
Naredni tekstRemi Turističke dovoljan za prolaz
Studiram novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Nišu. Malo je reći da me sport zanima. Trenirao sam fudbal više od osam godina. Voleo bih da mi Sportindeks bude stepenik bliže ka Areni ili Sport klubu, a ujedno želim i da pomognem u promovisanju studentskog sporta Niša. KONTAKT: pedjamilenkovic77@gmail.com