NS: Kad nemaš ligu ti osvoji kup

178

Iako je Novi Sad jedini veliki univerzitetski centar u Srbiji koji nema organizovanu studentsku ligu, novosadski studenti neće biti baš potpuno uskraćeni za uzbuđenja koja sa sobom nosi studentski sport – u sredu 1. juna počinje Kup USSNS, a kako organizatori najavljuju to je samo uvod u ono što sledi od jeseni.

Finalni dan USSB

Takmičenje koje je Univerzitetski sportski savez Novog Sada organizovao kako bi na kakav-takav način nadomestio nedostatak sportskih ativnosti na Univerzitetu okupiće osam fakulteta. Sportovi u kojima će studenti imati priliku da se nadmeću su mali fudbal i košarka u muškoj, te odbojka i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Novog Sada Zoran Delić kaže da mu je žao što nije bilo ligaških takmičenja na Univerzitetu u Novom Sadu ni ove godine, ali da to nije bilo izvodljivo zbog organizacionih i finansijskih problema.

Mi u savezu smo imali promenu ekipe i pokušali smo da uspostavimo neki drugi način rada nego što je bio do sada. Nadam se da će od ove godine to krenuti na bolje, ovo polugodište još u obliku kupova, a početkom nove školske godine ćemo se vratiti na ligaški nivo takmičenja gde očekujem da će se svi fakulteti Univerziteta u Novom Sadu priključiti – ističe Delić i dodaje da će savez pokušati da u takmičenje uključi i što veći broj privatnih fakulteta.

Prve runde kupa na programu su 1. i 2. juna, a mečevi na Đačkom igralištu u Novom Sadu igraće se tokom čitavog dana, od 9.00 do 20.00, što obećava odličnu celodnevnu zabavu i što je još važnije, kvalitetan studentski sport za kojim jedan od tri najveća univerzitetska centra u Srbiji vapi.

Pogledajte i detaljan raspored utakmica.

Slider: images not found

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB