Novi šampion SUUB lige je FSFV

1336

U borbi za prvo mesto odbojkaši Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje pobedili su branioca titule Pravni fakultet rezultatom 3:2 ( 13:25, 25:23, 25:20, 23:25, 15:11) i postali šampioni lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu. U utakmici koja je opravdala naziv finalna momci sa Košutnjaka su bili koncentrisaniji u ključnim trenucima i zasluženo došli do pobede i naslova šampiona.   

Finalni dan USSB

Krenuli su branioci titule furiozno i vrlo brzo su došli do zavidne prednosti, 15:6U tim trenucima pravnici su igrali raznovrsno i sa minimalnim brojem grešaka što je rezultiralo ovako velikoj prednosti. Tehničar Kozić, koji je prvu loptu skuvao, organizovao je raznovrsne napade kako kroz sredinu tako i nastranu. Najefikasniji u tom periodu bili su Ristić i Cekić sa po četiri postignuta poena. Na drugoj strani ekipa DIF-a je samo posmatrala fenomenalnu partiju pravnika. Njihov prijem je škripao pa se to odmah odrazilo i na organizaciju samog napada, gde su u tom periodu samo dva puta prošli AntonijevićMarinović. Konačan rezultat ovog seta bio je 25:13. 

Sastavi timova
                               FSFV  Pravni fakultet
Drašković V. Savić F.
Mitrović D. Cekić B.
Đorđević J. Dragić N.
Antonijević M. Ristić N.
Radulović L Banduka N.
Marinović L Kozić V.
Terzić M. Đurić S.
Ančić Z. Ivanović O.
Klašinac N. Nikodinović N.
Radić S. Mirjanović P.
Zornić S. Obrenović N
Jovanović I Đorđević N
Krstevski M

Nastavak donosi mnogo bolje izdanje momaka sa Košutnjaka i to se odmah odrazilo na rezultat, poveli su sa 5:1. Međutim, pravnici su se vrlo brzo uzvratili poenima Ristića i blokom Cekića za –1 i 4:5. Do samog kraja seta viđena je neverovatna borba i rezultatska neizvesnost. U uzbudljivoj završnici kod rezultata 23:22 za ekipu Pravnog fakulteta, više koncentracije ali sreće imali su odbojkaši FSFV-a koji su serijom od 3:0 tačnije poenima Ančića i Radulovića došli do izjednačenja u setovima.

Na krilima dobrog izdanja i stečenog samopouzdanja iz prethodnog perioda odbojkaši DIF-a su krenuli nešto sigurnije i u trećem delu igre pa su poveli rezultatom 14:10. Najefikasniji u ovom periodu bili su Marinović sa tri poena, odnosno Ančić sa dva, dok je pravnike u rezultatskom priključku držao kapiten Ristić sa pet postignutih poena. Do kraja ovog seta uspela je ekipa FSFV-a da sačuva stečenu prednost i pobedom od 25:20 preokrene rezultat u setovima.

Suočili su se branioci titule sa tim da su samo na korak od gubitka meča, ali taj pritisak nije uticao na njih i poveli su sa 13:6. Najzaslužniji za ovu prednost bio je Banduka koji je postigao čak šest poena. U nastavku ekipa DIF-a je smanjivala prednost preko Ančića, ali grešaka protivnika da bi se ušlo u neizvesnu završnicu 22:20 za pravnike. Međutim, RistićBanluka nisu dozvolili preokret i uveli su meč u peti odlučujući set.

Ekipa FSFV-a je krenula sa više raspoloženih igrača u odlučujući period igre i to je rezultiralo da do promene strana vode sa 8:6. U tom periodu pogađali su AnčićMarinović i Radunović. Na drugoj strani kod odbojkaša Pravnog fakulteta  se niko nije istakao pa su većinu poena dobili posle grešaka protivnika. U završnici meča momci sa Košutnjaka uspeli su da uvećaju prednost i poenom Radunovića za 15:11 počnu da slave osvojeno prvo mesto i zlatnu medalju.

Statistika
                FSFV Pravni fakultet
Poeni iz igre 42 52
Poeni iz bloka                       7 9
As servis 4 3
Servis greške                         15 20
Greške iz igre                         25                           26

Najbolji pojedinac meča Luka Marinović izneo je svoje utiske posle pobede i osvojene zlatne medalje.” Stvarno je neverovatan osećaj vratiti ekipu DIF-a na mesto koje joj pripada, a to je prvo. Tokom sezone imali smo problema, jer igrači nisu mogli da dolaze iz različitih razloga. Na kraju smo došli u punom sastavu i osvojili zlato. Lično sam dao sve od sebe kako bi ekipa pobedili i to se isplatilo, jer je ovo moja prva sezona u Studenskoj ligi i odmah najviše postolje,” zaključio je Marinović.

Na drugoj strani kapiten pravnika Nemanja Ristić utučen posle poraza u finalu čestitao je protivnicima na pobedi.“Utakmica kao utakmica je stvarno nosila epitet finala pošto se i na jednoj i na drugoj strani igrala vrhunska odbojka i nijanse su odlučile pobednika. Čestitao bih mojim saigračima na dobroj utakmici i na tome što su dali sve od sebe kako bi odbranili titulu, ali jednostavno je ekipa DIF-a večeras bila bolja,” naglasio je Ristić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstIstorijska medalja za filozofe
Naredni tekstISBC KUP: Rezultati četvrtfinala
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.