Novi Sad trči po snegu

160

Zimska rekreacija za studente Univerziteta u Novom Sadu, u vidu trčanja u grupi, organizuje se na Beogradskom keju, a prva će se održati u nedelju 10. januara. Poenta je da se ne pojavite sami, već da još nekoga izvučete iz topline njihovog doma i pokrenete ih, jer u društvu uvek lepše je i lakše.

Finalni dan USSB

Akcija, koju organizuje Unija studentskih organizacija Univerziteta u Novom Sadu, a koja će se održavati svake nedelje u 11.00, i svake srede u 19.00, ima za cilj da se studenti aktiviraju u sportskim aktivnostima i tokom zimskog perioda, kada se ljudi najteže motivišu za bavljenje nekom fizičkom aktivnošću. A ako ne možete da se motivišete sami, smatraju organizatori, motivisaće vas prijatelji koji su pored, što i jeste poenta trčanja u društvu.

Organizatori su dali i nekoliko saveta zainteresovanim učesnicima kako bi im ovo iskustvo proteklo što prijatnije. Preporučuje se da se učesnici obuku slojevito, sa više tankih komada garderobe, kako bi mogli da kontrolišu sopstvenu temperaturu, kako bi se sprečilo preznojavanje ili nazeb. Poželjno je da u toku trčanja unose dosta tečnosti, po mogućstvu neki topli napitak, kako telo ne bi dehidriralo, a pažnja se mora obratiti i na vetar, te bi trebalo lice i ruke namazati kremom.

Okupljanje u nedelju, kao i svaki sledeći put, je na početku trim staze, kod broda „Zeppelin” odakle će i početi trčanje u 11.00.

Više informacija možete pronaći na linku http://usouns.org/s/portfolio-item/zimska-rekreacija/.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPEP je šampion!
Naredni tekstUniverzitetski sport – čast ili sramota?
Oduvek sam bio zaljubljenik u sport. Sedam godina sam trenirao kosarku, a kada sam prestao shvatio sam da bih voleo da postanem sportski novinar ili komentator.