Novi Sad okupio veslače iz regiona

152

Internacionalna univerzitetska regata u kojoj su učestvovali studenti iz Srbije, Hrvatske, Mađarske i Slovenije, održana je u Novom Sadu, u organizaciji Veslačkog kluba „Danubius 1885“.

Finalni dan USSB

Ovo studenstko takmičenje osmeraca održano je na Dunavu ispred gradske plaže Štrand. Nakon dve trke sa šest osmeraca studenata i tri osmerca studentkinja dodeljene su medalje i pehari.

U muškoj konkurenciji, prvo mesto zauzeo je Univerzitet iz Beograda, drugo mesto su osvojili momci sa Univerziteta u Novom Sadu, a treće mesto studenti Medicinskog fakulteta iz Zagreba.

Zlatne medalje u ženskoj konkurenciji ostaju u gradu u kome se takmičenje i odigralo tako da su najuspešnije bile studentkinje iz Novog Sada. Srebrne medalje su u Zagreb odnele studetkinje Medicinskog fakulteta, a bronzane medalje osvojile su devojke sa Učiteljskog fakulteta u Zagrebu.

Studentske regate održavaju se u mnogim zemljama Evrope i Amerike. Ovoga puta, Novi Sad je bio domaćin ove manifestacije koja doprinosi razvoju i popularizaciji univerzitetskog sporta, kao i upoznavanju i druženju studenata sa različitih univerziteta iz regiona.

FOTO: Mihailo Bogdanović

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB