Nišlije u polufinalu Evropskog prvenstva nakon više od dva sata igre!

610

Foto: Youtube Screenshot

Finalni dan USSB

Odbojkaši Univerziteta u Nišu plasirali su se danas u polufinale Evropskog univerzitetskog prvenstva, koje se održava u poljskom gradu Žešov. Srpski predstavnik je u četvrtfinalu, posle velikog preokreta i dva sata i deset minuta igre, savladao Bolonjski univerzitet rezultatom 3:2 (22:25, 18:25, 25:18, 25:16, 15:12). Iako su prva dva seta prepustili protivnicima, naši odbojkaši uspeli su da konsoliduju svoje redove i ostanu neporaženi.

Nišlije će se za finale boriti sa domaćinom Univerzitetom iz Žešova, koji je takođe bez poraza u dosadašnjem toku takmičenja. Taj meč odigraće se sutra od 15 časova. U drugom polufinalu naći će se Univerzitet iz Tuluza (Francuska) i Univerzitet iz Istanbula (Turska).

Milan Stojković, odbojkaš Univerziteta u Nišu, priznaje da su za njih ovakvi mečevi sada već tradicija na svakom turniru.

,,Mi smo sada već poznati po tome da se bar na jednoj utakmici na svakom takmičenju vratimo iz ponora i dignemo u nebo i gubitak od 2:0 pretvorimo u 2:3. Jako loše smo ušli u meč, igrali smo nervozno i poklonili protivnicima veliku prednost. Međutim, uz veliko iskustvo koje imamo, počeli smo da rizikujemo na servisu i u ranim fazama trećeg i četvrtog seta uspeli smo da stvorimo osetniju prednost. Italijani nisu imali odgovor na to, tražili su tajm-aute, menjali pozicije igračima, ali nisu uspeli da nas spreče da održimo svoj ritam”, istakao je Stojković.

On takođe priznaje da su veliku ulogu u kreiranju važne pobede odigrali timski duh i zajedništvo, koji krase ovu ekipu već godinama.

,,Po tome nas pamte sve ekipe u Evropi! Na tajm-autu smo se setili utakmice koju smo odigrali na Kipru. Tada smo gubili 2:0 u setovima i 23:16 u trećem setu, a onda smo napravili potpuni preokret. I eto, ponovilo se! Ova pobeda nam daje veliki vetar u leđa i snagu da sutra pružimo maksimum. Nema više skrivenih karata i aduta, to su sigurno, pored nas, tri najbolje ekipe na turniru. Ko god da prođe u finale, biće zasluženo”, izjavio je Stojković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB