Niški košarkaši izgubili u borbi za peto mesto

916

U okviru 13. dana Evropskih univerzitetskih igara u Koimbri košarkaši Niškog univerziteta izgubli su posle produžetka rezultatom 109:107 od kolega sa Univerziteta iz Primorske.

Finalni dan USSB

Meč su bolje otvorili slovenački košarkaši i tokom prve četvrtine nametnuli svoj ritam. Tim Skerbec i Matija Radanovič su se već u uvodnim minutima nametnuli kao vodje ekipe i doprineli da njihov tim vodi na kraju prve četvrtine sa 23:16. Druga četvrtina je bila druga priča. Stefan Savić i Nikola Spasov su se probudili u napadu i poveli ekipu ka preokretu. Mnogo agresivnija igra u odbrani donela je niškoj ekipi prednost u vidu rezultata 43:35 na poluvremenu. Tandem Savić-Spasov nastavio je i u drugom poluvremenu da nosi ekipu ali su se i ostali igrači uključivali na momente i donosili prevagu. Treća četvrtina prošla je u potpunom egalu po svim parametrima. Četvrtu i očigledno ne i poslednju četvrtinu slovenačka ekipa je loše otvorila ali 6 minuta pre kraja pri rezultatskom zaostatku od osam poena Djordjević pravi nesportski faul. Ovaj poklon slovenački košarkaši koriste i sa sedam vezanih poena Skrebeca dolaze na samo jedan poena zaostatka. Do poslednjeg napada u ovoj četvrtini niška ekipa je održavala vodjstvo. 30 sekundi pred kraj meča slovenački trener tražio je tajm-aut. U napadu koji je usledio posle ovog tajm-auta Mateja Teo Klepač postiže bitnu trojku za svoj tim i odvodi meč u produžetke. Ceo produžetak bio je neizvestan i ekipe su se smenjivale u vodjstvu. Za ekipu Niškog univerziteta otežavajuća okolnost bila je što su već na pola produžetka ostali bez Stefana Savića i Dušana Hukića zbog pet ličnih grešaka. Protivnik je to iskoristio i sa dva bacanja u poslednjim momentima meča stigao do prednosti i odneo pobedu. Na kraju susreta 109:107 za Univerzitet iz Primorske.

Naredni meč za sedmo mesto košarkaši iz Niša igraju u subotu protiv ekipe Univerziteta iz Sevilje od 16 časova po lokalnom, odnosno 17 časova po srednjoevropskom vremenu.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB