Niške rukometašice novi članovi srpske ekspedicije na EUI

395

U niškoj hali Čair odigrano je finale međuuniverzitetske lige u konkurenciji rukometašica. Tim USS Niša savladao je selekciju USS Beograda rezultatom 27:25 (12:11) i plasirao se na Evropske univerzitetske igre. Domaće rukometašice odigrale su timski I uz pomoć podške sa tribina uspele da savladaju devojke iz prestonice i obezbede vizu za Rijeku.

Sastavi timova
Univerzitet Beograd Univerzitet Niš
4 Kolundžić N.  1 Stojković M.
2 Bogojević J.  12 Abramović T.
 14 Blanuša M.  2 Nikolić O.
21 Pavlović M.  3 Veljković M.
 12 Vasiljević J.  5 Karalić N.
15 Ćuruvija N.  6 Pešić A.
10 Radulović N.  8 Stefanović
9 Končar J.  9 Milojić M.
11 Aleksić D.  10 Stanojević M.
 8 Terzić J.  11 Nedeljković H.
 16 Marković Z.  13 Marković K.
 7 Bogdanović R.  14 Mitrović N.
 5 Pavlović J.  15 Zdravković J.
 17 Anđelković M.
 20 Đorđević M.
Finalni dan USSB

Obe ekipe ušle su u meč maksimalno koncentrisano. Igrala se jaka odbrana na obe strane. Dugi napadi sa mnogo prekida uglavnom su se završavali pogocima. Sve do 13. minuta igralo se gol za gol. Napad Beograda predvodile su Kolundžićeva I Aleksićeva dok je u domaćem sastavu bekovski trio NikolićNedeljkovićZdravković bio maksimalno uspešan u realizaciji. Nišlijke su zaigrale znatno bolje pet minuta pre kraja poluvremena. Presecale su duge pasove, koristile kontre I došle do prvog većeg vođstva u meču (11:8). Ipak, devojke iz prestonice vratile su se u ritam. Končar I Radulović iskoristile su rupe u protivničkoj odbrani I ubrzo smanjile na samo gol razlike. Pokušavale su do kraja prvog perioda igre da dođu do izjednačenja, ali  ih šut nije služio. Na odmor se otišlo pri minimalnom vođstvu domaćih rukometašica od 12:11.

20160531_175300

Rukometašice Niškog univerziteta bile su dominantne na terenu u prvoj polovini drugog perioda igre. Napravile su seriju od pet vezanih golova i povele sa 18:13. Klupa Beograda morala je da zatraži tajm- aut. U nastavku su donekle konsolidovale svoju igru ali nisu uspele ozbiljnije da ugroze vođstvo rivalki. Nišlijke su desez minuta pre kraja spustile gard u odbrani. Naizmenično su postizale golove Pešićeva i Nikolićeva za domaći, a Koludžićeva i Aleksićeva  za gosujući tim. Rukometašice Beogradnoskog univerziteta uspele su da iskoriste situaciju sa igračem više pa su u dva navrata vezale dva gola i približile se na 25:23. Klupa Niša zatražila je tajm- aut i nakon pauze prekinula seriju protivnika. Nikolićeva je u tim trenucima zablistala. Postigla je dva pogotka i odvela svoj tim na 27:23. Beograd nije želeo da se preda bez borbe. Aleksićeva, Kolundžićeva i Markovićeva redom su nadmudrivale čuvara mreže Niša, ali vremena za preokret nije bilo. Sudije su svirale kraj i slavlje rukometašica Niša moglo je da počne.

Statistika
 Statistika Univerzitet Beograd Univerzitet Niš
Ukupan broj golova 25 27
Sedmerci 1/1 (11) 5/5 (11, 11, 11, 11, 2)
Odbrane golmana 7 7
Izgublene lopte 3 3
Isključenja 3 (11, 4, 2) 4 (2, 13, 8, 11)
Žuti kartoni 2 (16, 11) 3 (3, 15, 11)
Crveni kartoni / /

Najefikasnija rukometašica niške selekcije bila je Nedeljkovićeva sa osam pogodaka, a pored nje zapaženiji učinak imala je i Nikolićeva sa samo jednim golom manje. U poraženom sastavu najpreciznija je bila Koludžićeva koja je čak devet puta uspela da savlada protivničkog golmana.

Čuvar mreže i kapiten selekcije Beograda Marija Pavlović istakla je uigranost I timsku igru kao glavnu prednost niške ekipe.

Dobro smo ušle u meč. Imale smo kasnije neke padove u igri I protivnice su to iskoristile. Kada je trebalo da prelomimo, kada smo stizale tu razliku, nismo uspele da se izborimo sa pritiskom. Imale smo samo jedan zajednički trening pre ove utakmice. Na terenu se videlo da je protivnička ekipa uigranija, da se njihova igra zasniva na kolektivu dok smo se mi više oslanjali na neki individualni kvalitet . Ipak, borile smo se do kraja, dale smo sve od sebe tako da ostaje žal što se nismo plasirale u Rijeku”, rekla je Pavlovićeva.

Hristina Nedeljković, kapiten USS Niša, ponosna je na svoj tim zbog prikazane igre I plasmana na Evropske univerzitetske igre gde očekuje visok plasman.
Zahvaljujem se igračicama I celom stručnom štabu na ovakvoj organizaciji. Veliki je uspeh što se ovo finale igralo baš kod nas u Nišu. Zahvalila bih se i publici što su došli u ovolikom broju. Dobro smo se spremile za ovaj meč, imale smo zajedničke treninge prošle nedelje. Dobro poznajemo igračice Beograda i taktički smo se pripremile za svaku od njih. Moje devojke i ja smo pokazale na terenu koliko smo kvalitetna ekipa. Plasirale smo se u Rijeku i tamo napadamo zlato”, poručila je Nedeljkovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB