Niš ubedljivim rezultatom savladao Novi Pazar

186

U utakmici univerzitetske lige Srbije u košarci u kokurenciji studentkinja, sastale su se ekipe Niša i Novog Pazara. Nišlijke su pobedile rezultatom  52:31 (12:15, 14:6, 16:4, 10:6).

Finalni dan USSB

Obe ekipe bile su dobro raspoložene i spremne za igru. Prve poene dala je ekipa Novog Pazara, a Nišlijke su se trudile da ih prate. U prvom kvartalu prednost je imala ekipa Univerziteta Novog Pazara, rezultatom  12:15.

n.p

U drugom kvartalu studentkinje niškog Univerziteta krenule su  u ozbiljniju igru sa odličnom taktikom. Pazile su da ne izube loptu i branile protivnicama da priđu njihovom košu. Nišlijke su u drugoj četvrtini vodile sa 7 poena razlike, tako da je rezultat bio 28:21.

U trećoj četvrtini košarkašice Novog Pazara izgubile su snagu, ali su i dalje imale čvrstu volju za pobedom. Tražile su dva tajm-auta. Borile su se, dajući sve od sebe. Košarkašice domaćeg tima nastavile su istim tempom, trudivši se da ne naprave greške i da što bolje odigraju ovu važnu  utakmicu. Rezultat  na kraju treće deonice bio je 42:25 za Nišlijke.

nis

U četvrtom kvartalu  obe ekipe nastavile su upornu borbu. Iako su bile u prednosti  trinaest poena, Nišlijke  nisu stale da odmore i predahnu, već su nastavile  dobrim napadom, kako bi stekle veću rezultatsku razliku. Košarkašice Novog Pazara  bile su iscrpljene, te su napravile mnogo grešaka i počele su da igraju agresivnije. Krajni rezultat bio je 52:31 za Nišlijke.

“Mislim das mo malo utreniranije, da je to prevagnulo i uticalo da mi dobijemo ovu utakmicu ovakvom ubedljivom prednošću. One su bili malo bolje na centralnim pozicijama, ali mi smo bile na spoljnim, tako da je to uglavnom bila prednost našeg tima”, izjavila je Emilija Stojanović, kapiten ekipe Niša i jedna od  najboljih košarkašica na terenu.

 

 

    Sastavi timova:

 Niš                        Novi Pazar

  1.  Stojanović E.              1.Abdulahi  A.
  2. Stojanović I .               2.Čaprić   A.
  3. Stošić S.                         3. Korho A.
  4. Zlatković K.                 4.Paljević E.
  5. Petrović  J.                   5.Jovanović  S.
  6. Mirović  J.                    6.Kavarović  M.
  7. Tomašević D.
  8. Zimović  M.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPMF za deset
Naredni tekstBeograđani bolji od Nišlija
Studiram novinarstvo na Filozofskom fakultetu u Nišu. Volim da volontiram i stičem nova iskustva.Trenutno pišem za SDL i Sportindex. Možete me kontaktirati na j.borisavljevic12@gmail.com