Niš u Ex-Yu grupi, Beograđanke na Turkinje

198

Na tehničkim sastancima u Zagrebu održan je žreb za takmičenja kojim bi ovih dana trebalo da budu otvorene treće Evropske univerzitetske igre u Zagrebu i Rijeci. Nišlije izbegle favorite, ali će biti teško sa VERN-om i Ljubljanom, dok se Beograđanke odmah u grupi susreću sa jednim od favorita, Univerzitetom Bahčešehir iz Turske.

Finalni dan USSB

Prvi u nizu sastanak koji nas očekuje narednim danima povodom određivanja grupa i utvrđivanju pravila za Igre u Zagrebu i Rijeci bio je posvećen košarci. Na početku sastanka je naglašeno da će u muškoj konkurenciji samo prvoplasirani iz grupe imati privilegiju da zaigraju u polufinalu. Ekipe su podeljene u 4 grupe od po 5 ekipa i među nosiocima se našao Univerzitet u Nišu. Žreb je bio delimično naklonjen našim kolegama i u grupi B nastupaće sa ekipama VERN Zagreb, Univerzitet u Ljubljani, Univerzitet Minjo (Portugal) i Univerzitet Pitešti (Rumunija).

Ekipe sa prostora bivše Jugoslavije pribojavaju se Niša i Trener Ljubljane nam je podelio svoje utiske.

“Zadovoljni smo grupom jer su ekipe dosta ujednačene. Možda se ekipa Niša izdvaja kvalitetom, ali sve utakmice bi trebalo da bude na nekoliko poena razlike. Sam sistem takmičenja nije baš fer, prema nekoj mojoj proceni, ali da bi bio najbolji u svakom slučaju moraš da pobediš sve. Prema ekipama iz Rumunije i Portugala treba da imamo određeno poštovanje, jer mogu da budu konkurentni. Naš zadatak je da budemo što bolji i da ne dozvolimo iznenađenja.”

Devojke iz Beograda biće u grupi D zajedno sa Univerzitetima Bahčešehir (Turska), Univerzitetom za fizičku kulturu (Mađarska) i Univerzitetom iz Bolonje. S obzirom da će najbolje dve ekipe nastaviti takmičenje, utisak je da je pred njima mnogo lakši posao nego pred momcima iz Niša. Prvi meč igraju danas u 13:15h.

ms

Jedna od koleginica od koje očekujemo dobar rezultat je Milica Slijepčević koja nas je prošle godine obradovala velikim potencijalom koji je pokazala u Hanoveru prošle godine i od nje sa pravom očekujemo mnogo u godinama koje dolaze.

“Ove sezone mi je prioritet Svetsko prvenstvo, ali konkurencija koja se očekuje na ovom takmičenju govori da je ovo prava priprema za to. Ljudi zanemaruju studentsko veslanje, jer ga ne poznaju. Prošle godine u Hanoveru pojavila se čitava evropska i svetska elita, iako su pre toga prošla sva važna takmičenja. Bilo je zaista neverovatno. Ne znam šta mogu da očekujem jer se još nisam upoznala sa konkurencijom.”

[ah

Ekipa koja nas je i prošle godine obradovala medaljom bila je ženska šahovska reprezentacija koja je prošle godine došla do bronzane medalje. Ovaj put sve tri naše takmičarke nalaze se među šest najboljih po rangu. U muškoj konkurenciji, po rangovima takmičara, očekuje se dominacija Jermena i Rusa, ali ne treba odbaciti “srpski inat”. Novopečeni velemajstor Nikola Nestorović očekuje najbolje.

“Ove godine je konkurencija toliko jaka i neizvesna da zaista ne može da se kaže ko će podeliti medalja. Mislim da devojke imaju šanse da se ponovo okite nekom od medalja, ali mislim da neće biti iznenađenje ako se i mi vratimo sa odličjem. Dosta će zavisiti od prvog dana takmičenja, ali verujemo u sebe i u svoje sposobnosti.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstTri, četiri, sad… Crna Gora!
Naredni tekstPrva četvrtina dovoljna za pobedu, Ljiljak bez greške
Apsolvent psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Sportsko novinarstvo mi je hobi već par godina i od osnivanja sajta sam u Sportindeksu. Dišem za fudbal, navijam za dobru igru i puno golova (zvanično), a strani su mi samo borilački i auto-moto sportovi. Slobodno možete da mi se obratite na mail nenad.ruzic@sportindeks.rs, rado ću vam odgovoriti. Sportski pozdrav.Moji tekstovi