Niš pobedom potvrdio ulogu favorita

188

U okviru Univerzitetske lige Srbije, odbojkaši Niša savladali su izabranike Novog Sada rezultatom 2:0, po setovima (25:15, 25:18). Prvaci Evrope 2012. godine nisu imali većih problema protiv silno motivisanih Novosađana.

Sastavi timova
Univerzitet u Nišu Univerzitet u Novom Sadu
 Pejčić A. Milinković U.
 Rajković V. Ursulov P.
Ilić A. Salatić M.
Opačić N. Jatić M.
Đurović N. Dupljanin M.
  Begović A. Krtinić M.
 Stojković M. Gašić B.
Petrović D.
Popović N.
Finalni dan USSB

Nišlije su bolje otvorile meč  i sa dva poena iz bloka nakon dobre odbrane stekli su 0početnu prednost. Nije prošlo mnogo vremena, a rezultat na semaforu glasio je 7:1 u korist niške ekipe, što je goste iz Novog Sada primoralo da zatraže prvi tajm-aut.U nastavku utakmice prednost Nišlija je rasla, a odbojkaši Novog Sada bili su bez rešenja u napadu. Brža igra na obe strane usledila je sredinom seta, međutim, bolja igra u polju Nišlija održavala je njihovu prednost, čemu je doprineo i veliki broj grešaka gostujuće ekipe. Pri rezultatu 24:15, niški tim uspeo je da iskoristi već prvu set loptu nakon as poena, za vođstvo od 1:0 u setovima.

SAMSUNG

Drugi set otvoren je na isti način kao i prvi, ali ovoga puta gosti su nakon dva poena iz bloka imali početnu prednost .Odlučnija igra Novosađana uvela je set u blagu neizvesnost. Međutim, Nišlije su boljom igrom u polju uspeli da vežu nekoliko poena i da preokrenu rezultat, koji je glasio 7:5, što je goste nateralo na novi tajm-aut. Novosađanima je kraći odmor više značio, te su nakon bolje igre uspeli da vrate rezultatski egal, a zatim i da pređu u vođstvo (13:11). U tim trenucima na terenu je vladala rezultatska klackalica, gde su se obe ekipe smenjivale u vođstvu. Nakon prvog tajm-auta domaća ekipa uspela je da napravi seriju od nekoliko poena, koja je prekinuta servis greškom, pri rezultatu 19:15. U nastavku meča Novosađani su isključivo svojim greškama doprineli da se domaća ekipa približi pobedi. Poenom iz bloka Nišlije su iskoristile već prvu meč loptu za konačnih 25:18, i pobedu od 2:0 u setovima.

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstKup- najava osmine finala
Naredni tekstGrađevina zaustavila saobraćajce
Student sam trece godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Nišu. Ranije sam trenirao nekoliko sportova, a trenutno se se bavim fudbalom, Sport me zanima od malena, a sebe u buducnosti vidim kao uspesnog sportskog novinara.