Niš pobedom potvrdio ulogu favorita

122

U okviru Univerzitetske lige Srbije, odbojkaši Niša savladali su izabranike Novog Sada rezultatom 2:0, po setovima (25:15, 25:18). Prvaci Evrope 2012. godine nisu imali većih problema protiv silno motivisanih Novosađana.

Sastavi timova

Nišlije su bolje otvorile meč  i sa dva poena iz bloka nakon dobre odbrane stekli su 0početnu prednost. Nije prošlo mnogo vremena, a rezultat na semaforu glasio je 7:1 u korist niške ekipe, što je goste iz Novog Sada primoralo da zatraže prvi tajm-aut.U nastavku utakmice prednost Nišlija je rasla, a odbojkaši Novog Sada bili su bez rešenja u napadu. Brža igra na obe strane usledila je sredinom seta, međutim, bolja igra u polju Nišlija održavala je njihovu prednost, čemu je doprineo i veliki broj grešaka gostujuće ekipe. Pri rezultatu 24:15, niški tim uspeo je da iskoristi već prvu set loptu nakon as poena, za vođstvo od 1:0 u setovima.

SAMSUNG

Drugi set otvoren je na isti način kao i prvi, ali ovoga puta gosti su nakon dva poena iz bloka imali početnu prednost .Odlučnija igra Novosađana uvela je set u blagu neizvesnost. Međutim, Nišlije su boljom igrom u polju uspeli da vežu nekoliko poena i da preokrenu rezultat, koji je glasio 7:5, što je goste nateralo na novi tajm-aut. Novosađanima je kraći odmor više značio, te su nakon bolje igre uspeli da vrate rezultatski egal, a zatim i da pređu u vođstvo (13:11). U tim trenucima na terenu je vladala rezultatska klackalica, gde su se obe ekipe smenjivale u vođstvu. Nakon prvog tajm-auta domaća ekipa uspela je da napravi seriju od nekoliko poena, koja je prekinuta servis greškom, pri rezultatu 19:15. U nastavku meča Novosađani su isključivo svojim greškama doprineli da se domaća ekipa približi pobedi. Poenom iz bloka Nišlije su iskoristile već prvu meč loptu za konačnih 25:18, i pobedu od 2:0 u setovima.

 

 

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstKup- najava osmine finala
Naredni tekstGrađevina zaustavila saobraćajce
Student sam trece godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Nišu. Ranije sam trenirao nekoliko sportova, a trenutno se se bavim fudbalom, Sport me zanima od malena, a sebe u buducnosti vidim kao uspesnog sportskog novinara.