Niš nadomak Evropskih univerzitetskih igara

145

Niški studenti plasirali su se u 7 od 8 finalnih utakmica Studentske lige Srbije. Minulog vikenda Nišlije su upisale još 3 pobede, koje su odneli košarkaši, rukometašice, fudbaleri.

Finalni dan USSB

Košarkaši niškog Univerzieta pobedili su Univerzitet umetnosti Beograd sa 70:44, a danas su gostovali Kragujevcu i “dobili” domaćine u napetoj borbi. Niš je pobedio Kragujevac rezultatom 76:69 i plasirao se u finale.

Niš će nastaviti borbu i u finalu rukometa u ženskoj konkurenciji. Rukometašice Univerziteta u Nišu pobedile su danas u gostima Novi Sad  sa 33:8 (rezultat na poluvremenu 14:4).

rukometasice studentska liga

 

Odigrana je i još jedna utakmica Studentske lige u malom fudbalu, gde su se nadmetali Univerzitet u Nišu i Univerzitet umetnosti Beograd. Od rezultata na poluvremenu 2:1 za Niš, do kraja meča Nišlije su dale još 5 golova, a Beograđani još 2, te je krajnji rezultat glasio 7:3 u korist niškog Univerziteta.

futsaleri studentska liga

Podsetimo, Niš je apsolutni pobenik prvih kvalifikacionih utakmica Studetnske lige.

Rukometaši Niša savladali su Beograd sa 22:20 i Novi Pazar sa 28:16. S druge strane, Beograđani nadigrali Novopazarce sa 21:17.

Niš je ostvario značajan rezultat i u odbojci. Pobedili su Novi Sad u muškoj i u ženskoj konkurenciji sa 2:0.

Košarkašice su se, takođe, pokazale kao jaka konkurencija, one su pobedile Novi Pazar rezultatom 52:31.

kosarkasice studentska liga

Univerzitet u Nišu proglašen je i pobednikom malog fudbala u ženskoj konkurenciji, s obzirom na to da je Novi Sad otkazao gostovanje, te je proglašen službeni rezultat 3:0 za Niš. Futsaleri su izgubili utakmicu protiv Beograđana rezultatom 2:5.

 

Čekamo finalne susrete Studentske lige Srbije, gde ćemo dobiti prvake Srbije i predstavnike na ovogodišnjim Evropskim univerzitetskim igrgama, koje se igraju jula u Hrvatskoj.

 

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstGrađevina zaustavila saobraćajce
Naredni tekstMašinci sigurnom igrom do novog trijumfa
Pesimistični optimista i perfekcionista. Diplomirala sam na Filozofskom fakultetu u Nišu, na departmanu za novinarstvo. Angažmanom u Sportindeksu pokušavam da opovrgnem tezu da je ljubav prema sportu i dobro poznavanje te oblasti nužan preduslov za bavljenje sportskim novinarstvom. Želim da pomognem u informisanju o bogatom studentskom sportu u Nišu.