Nikolić vodio Saobraćajni do finala

713

Rukomataši Saobraćajnog fakulteta plasirali su se u finale ovogodišnje lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. U polufinalu oni su savladali Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja rezultatom 25:21 (12:9). Obe ekipe pokazale su odličnu igru, a rezultat je bio neizvestan do poslednjeg minuta. Bolja koncentracija saobraćajaca u prelomnim trenucima, donela im je pobedu.

Finalni dan USSB

 

Već u prvom napadu Saobraćajni je poveo sa 1:0 golom Petreševića. Na drugoj strani je uzvratio Bugarinović. U četvrtom minutu, Duracović je dobio žuti karton, a Denić postiže gol zavođstvo Saobraćajnog od 4:2.  Smanjio je Dif na 4:3 golom Duracovića, ali je Nikolić bio precizan za 5:3. Saobraćajni je u nastavku učvrstio odbranu, pa je FSFV teže dolazio do gola (8:5). Ipak, usledila su dva brza i uspešna napada za momke sa Košutnjaka koji su se približili na 8:7 i zatražili tajm-aut.  Odmah nakon pauze, golom Ivanovića FSFV je stigao do izjednačenja. Na asistenciju Petreševića, Toković postiže gol za ponovno vođstvo Saobraćajnog 9:8. Milanović je propustio priliku da iz kontre ponovo izjednači rezultat, lopta je otišla preko gola. Pri rezultatu 10:9, dosuđen je sedmerac za Saobraćajni, precizan je bio Nikolić. U poslednjem napadu prvog poluvremena Šmigić sa krila postiže gol za vođstvo Saobraćajnog 12:9.

Sastavi timova
Saobraćajni fakultet Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
1 Đurašić Ognjen G Čičković Nemanja G
2 Šmigić Petar Jevtić Kosta G
5 Petrešević Saša Ivanović Milan
6 Ristić Dušan 2 Bugarinović Petar
7 Ćirković Marko 4 Milanović Nemanja
9 Denić Dušan 8 Vrkela Bogoljub
10 Toković Petar 10 Spasić Vlada
11 Prčetić Nebojša 12 Duracović Nikola
12 Stevanović Srđan 14 Andrović Igor
13 Nikolić Aleksandar 33 Puzović Pavle
14 Mlađenović Miloš
15 Brzovan Nikola
33 Džamić Filip
Tošić Petar

Početak drugih 20 minuta obeležili su kontranapadi, ali i odbrane golmana. Na jednoj strani, pokušaj Ivanovića obranio je Đurašić, a Čičković je odbranio pokušaje Nikolića. Milanović je potom postigao gol za Fakultet sporta (12:10). Petrešević je imao priliku da poveća prednost svoje ekipe, ali je lopta išla direktno u golmana FSFV-a. U narednom napadu FSFV-a i Đurašić je sačuvao mrežu Saobraćajnog, a iz kontre je do gola stigao Denić za 13:10. Pri vođstvu Saobraćajnog 15:12, FSFV nakon tri brza napada i golova Duracovića i Bugarinovića, dolazi do izjednačenja 15:15. Saobraćajni je zatražio tajm-aut. Nakon pauze, videla se velika borba obe ekipe. Saobraćajni je opet poveo, ali su Duracović i Ivanović opet izjednačili na 18:18. Golom Milanovića, FSFV prvi put stiže do prednosti u ovom meču (19:18). Nikolić je loptu poslao u gol Dif-a za 19:19. Nakon dva gola Denića, Saobraćajni je poveo sa 21:19, nakon čega su difovci zatražili tajm-aut. Usledila je dramatična završnica. Puzović je asistirao Bugarinoviću za 21:20, a nakon što je Čičković sačuvao mrežu FSFV-a, Puzović postiže i gol za 21:21. Toković je zatim postigao gol za 22:21 u korist saobraćajaca, a Nikolić je povećao na 23:21. U poslednjem minutu, Bugarinoviću se lopta obila o prečku, a golom Ćirkovića za 25:21, Saobraćajni fakultet odlazi u finale.

Statistika
 Statistika Saobraćajni fakultet Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
Ukupan broj golova 25 21
Sedmerci 1/1 /
Odbrane golmana 11 10
Izgublene lopte 5 6
Isključenja 1 /
Žuti kartoni 1 3
Crveni kartoni / /

Najbolji strelac u pobedničkoj ekipi bio je Aleksandra Nikolić sa osam postignutih golova, dok je u ekipi Fakulteta sporta najbolji bio Petar Bugarinović sa  sedam pogodaka u okvir gola.

Igrač Saobraćajnog fakulteta, šestostruki strelac meča Dušan Denić, izjavio je da je dobra odbrana bila značajna za pobedu njegovog fakulteta. “Zaista dobra utakmica, čestitao bih protivnicima na fer i korektnoj igri. Iako smo u napadu bili malo nestrpljivi, odigrali smo perfektnu odbranu. U prelomnim trenucima smo uspeli da odigramo kako treba i povratimo prednost. U finalu očekujemo neizvesnu borbu, FON je zaista dobra ekipa”, rekao je Denić.

 

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstRukomet USSB: Najava polufinala
Naredni tekstNovo finale za rukometaše FON-a
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs