Gruzijski Hulk

776

Svaki student sportista zna koliki je napor potreban da se kombinuje sport sa fakultetskih obavezama i mnogi se usude da izaberu samo jedan sport. Gruzija je dom neverovatnog sportiste koji vrlo uspešno kombinuje 2 sporta sa akademskim obrazovanjem i uvek napada zlato.

Finalni dan USSB

Badri Hatiskaci izgleda kao uobičajen student ali je veoma opasan, jer pored studija veoma uspešno kombinuje dva različita sporta. Trenira Džudo (videćete ga na Evropskim univerzitetskim igrama u Koimbri), ali je trenutno i srebrni na evropskom prvenstvu u sumo rvanju.

  • Počeo sam da treniram džudo kada sam imao 9 godina, a sumo rvanjem se bavim od svoje šesnaeste. Moram da priznam da se ta dva sporta jako dobro dopunjuju i tehnika koju učim mi vrlo dobro služi u oba sporta.

Njegova sumo karijera je impresivna. Od kada je počeo time da se bavi samo ređa uspehe.

  • Do sada sam osvojio 9 medalja na evropskim sumo prvenstvima u različitim kategorijama. U kategoriji do šesnaest godina osvojio sam bronzu i srebro. U kategoriji do 18 sam osvojio ukupno 4 medalje, a trenutno sam srebrni sa završenog prvenstva u kategoriji do 22 godine. Nadam se da će se to nastaviti.

Studiranje mu pomaže da bude bolji sportista i da napreduje i kao akademski građani, kao džudista i kao sumo rvač. Zato nije ni čudo što je postavio visoke ciljeve pred predstojeće igre u Koimbri.

  • Nadam se najboljem. Ako sve protekne kako sam planirao verujem da ću se u Gruziju vratiti kao Evropski univerzitetski prvak.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMartina Krog – #AWinnersHeartbeat
Naredni tekstEmisija Sportindeks: Bojan Marinković i rukometaši FON-a
Apsolvent psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Sportsko novinarstvo mi je hobi već par godina i od osnivanja sajta sam u Sportindeksu. Dišem za fudbal, navijam za dobru igru i puno golova (zvanično), a strani su mi samo borilački i auto-moto sportovi. Slobodno možete da mi se obratite na mail nenad.ruzic@sportindeks.rs, rado ću vam odgovoriti. Sportski pozdrav.Moji tekstovi