Gruzijski Hulk

194

Svaki student sportista zna koliki je napor potreban da se kombinuje sport sa fakultetskih obavezama i mnogi se usude da izaberu samo jedan sport. Gruzija je dom neverovatnog sportiste koji vrlo uspešno kombinuje 2 sporta sa akademskim obrazovanjem i uvek napada zlato.

Badri Hatiskaci izgleda kao uobičajen student ali je veoma opasan, jer pored studija veoma uspešno kombinuje dva različita sporta. Trenira Džudo (videćete ga na Evropskim univerzitetskim igrama u Koimbri), ali je trenutno i srebrni na evropskom prvenstvu u sumo rvanju.

  • Počeo sam da treniram džudo kada sam imao 9 godina, a sumo rvanjem se bavim od svoje šesnaeste. Moram da priznam da se ta dva sporta jako dobro dopunjuju i tehnika koju učim mi vrlo dobro služi u oba sporta.

Njegova sumo karijera je impresivna. Od kada je počeo time da se bavi samo ređa uspehe.

  • Do sada sam osvojio 9 medalja na evropskim sumo prvenstvima u različitim kategorijama. U kategoriji do šesnaest godina osvojio sam bronzu i srebro. U kategoriji do 18 sam osvojio ukupno 4 medalje, a trenutno sam srebrni sa završenog prvenstva u kategoriji do 22 godine. Nadam se da će se to nastaviti.

Studiranje mu pomaže da bude bolji sportista i da napreduje i kao akademski građani, kao džudista i kao sumo rvač. Zato nije ni čudo što je postavio visoke ciljeve pred predstojeće igre u Koimbri.

  • Nadam se najboljem. Ako sve protekne kako sam planirao verujem da ću se u Gruziju vratiti kao Evropski univerzitetski prvak.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstMartina Krog – #AWinnersHeartbeat
Naredni tekstEmisija Sportindeks: Bojan Marinković i rukometaši FON-a
Apsolvent psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Sportsko novinarstvo mi je hobi već par godina i od osnivanja sajta sam u Sportindeksu. Dišem za fudbal, navijam za dobru igru i puno golova (zvanično), a strani su mi samo borilački i auto-moto sportovi. Slobodno možete da mi se obratite na mail nenad.ruzic@sportindeks.rs, rado ću vam odgovoriti. Sportski pozdrav.Moji tekstovi