Neporaženi košarkaši FSFV, odbokaši Elektronskog najavljuju titulu

115

U šestom kolu Univerzitetske lige Niša prebrojavani su košarkaški i odbojkaški poeni. Košarkaši FSFV-a bili su bolji od Mašinaca. Zaštitari su dva puta trijumfovali na odbojkaškom terenu, a među pobedničkim ekipama upisan je prošlogodišnji pobednički tim, tim Elektronskog fakulteta.

Dosada neporaženi timovi FSFV-a i Mašinskog fakulteta odmerili su snagu u šestom kolu Univerzitetske lige. U tesnoj borbi, košarkaši FSFV-a uspeli su da nadigraju Mašince sa 59:47. Kao dostojni protivnici, Mašinci su zadavali muku Difovcima, te je odlučujuća bila igra u drugom poluvremenu. Znatnu prednost FSFV stekao je u trećoj četvrtini rezultatom 22:5. Iako je Mašinski bio bolji u poslednjoj četvrtini, nije mogao da nadmaši FSFV i ekipu koja je pokosila sve dosadašnje protivnike.

U prvoj odbojkaškoj utakmici ovog vikenda, odbojkašice FZNR-u trijumfovale su 2:0 nad PMF-om. Pobedu su izvojevale zahvaljujući većoj uigranosti i lakim poenima u prvom setu (25:12). Bio je to ubedljiv start koji su potvrdile u drugom delu igre (25 : 16).

Najefikasniji igrač u pobedničkom timu bila je Ilić Sara , kapiten tima. „Dugo nisam igrala odbojku.Trenirala sam je trinaest godina ali sam se prebacila na drugi sport,tako da je ovo sada meni bila uživancija da se izigram. Nisam očekivala pobedu,jer svake godine smo jedna od lošijih ekipa, ali tu smo da se družimo, zezamo i drago mi je što smo pobedile“, izjavila je Sara posle meča.

fak6

Na odbojkaškom terenu Elektronski fakultet je rutinski odneo pobedu nad PMF-om 2:0 (25:10) (25:12). Ovaj meč presudila je velika razlika u kvalitetu ova dva tima. Elektronce je do pobede predvodio Stamenković Milan, koji je dao najbolje rezultate. Stamenković je podvukao da će njegov tim povesti još jednu borbu do titule: „Ovo nam je prva utakmica ove sezone. Prošle godine smo osvojili, tako da ove godine branimo titulu. Solidna igra je bila za početak. Ekipa PMF-a, moram da ih pohvalim, bili su mnogo bolji nego prošle godine. Mi najavljujemo napad na prvo mesto i odbranu titule“, rekao je Stamenković za Sportindeks.

U posednjoj utakmici Zaštitari su bili bolji od Mašinaca, savladavši ih sa 2:0 u setovima. U prvom setu ekipe su naizmeničko ostvarilvale poen po poen, dok Zaštitari nisu preuzeli vođstvo (25:19). U drugom setu nastavili su vođstvo (sa 25:12). Igrač koji se pokazao najbolje na terenu bio je Manojlović M.

Fejsbuk komentari