Nekadašnji igrač minhenskog Bajerna vodio svoj Univerzitet do pobede u derbiju

335

Tradicionalna fudbalska utakmica između Univerziteta u Ljubljani i Univerziteta u Mariboru odigrana je u sredu 30. maja u glavnom gradu Slovenije. Maribor je slavio posle penala 7:6, a do druge pobede u šestom međusobnom susretu momke sa severa Slovenije predvodio je nekadašnji reprezentativac Slovenije i igrač Bajerna Borut Semler.

Finalni dan USSB

 

Pred oko 100 okupljenih gledalaca domaća ekipa je krenula agresivno i imala prvih nekoliko prilika koje su se završile šutem van okvira gola. Ipak, u prvih 45 minuta Ljubljančani su uspeli da postignu jedan pogodak posle sjajnog lob udarca glavom Marsela Kenea, igrača drugoligaša iz NK Bravo.
Mariborčani su se konsolidovali u drugom delu igre i zaigrali agresivnije u nameri da se ne vrate poraženi. Napadalo se sa obe strane igrališta, ali najsrećniji je bio igrač Maribora Mitja Križar koji je izjednačio rezultat 5 minuta pred kraj meča.
Po pravilima, u slučaju nerešenog rezultata šutiraju se penali gde su imali više sreće momci iz Maribora i odneli kući pehar namenjen pobedniku susreta.

Najpozatije ime na terenu bio je bez sumnje nekadašnji reprezentativac Slovenije i igrač Bajerna iz Minhena, Borut Semler koji trenutno studira na Fakultetu za sport u Mariboru koga smo pitali za utiske nakon meča. “Ovo je moja treća utakmica I druga pobeda protiv Univerziteta u Ljubljani”, rekao je Semler i objasnio važnost događaja. “Susreti univerziteta su tradicija širom Evrope i sveta. Posebnu draž daje činjenica da se igra za prestiž, svi se pripremaju I oseća se napetost kako se bliži sama utakmica. Najvažnije je druženje i saradnja između univerziteta i da iz toga svi zajedno napredujemo. O svojoj ulozi u ekipi dodao je da njegovo iskustvo utiče na ostatak ekipe na terenu, ali i van njega.

Moje iskustvo je bilo dragoceno u početku kada smo okupljali ekipu, da pronađemo i motivišemo ljude da se priključe. Sada je moja želja da im, koristeći svoja iskustva, dam neke koirsne savete za život i druženje, a ne samo za fudbal. To je mnogo važnije od rezultata koji se postigne”. – zaključio je Borut Semler.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstIKT pobedio uporne bezbednjake za trofej Farmasi kupa
Naredni tekstSaobraćajcima bronza u reprizi sa Građevinskim
Apsolvent psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Sportsko novinarstvo mi je hobi već par godina i od osnivanja sajta sam u Sportindeksu. Dišem za fudbal, navijam za dobru igru i puno golova (zvanično), a strani su mi samo borilački i auto-moto sportovi. Slobodno možete da mi se obratite na mail nenad.ruzic@sportindeks.rs, rado ću vam odgovoriti. Sportski pozdrav.Moji tekstovi