Neizvestan meč filologa i građevinara

478

Građevinski fakultet savladao je momke sa Filološkog fakulteta rezultatom 2:1 (25:23, 22:25, 15:9) u petom kolu Lige univerziteta u Beogradu. Filologe je predvodio Stošović sa upisanih 10 poena, dok je na suprotnoj strani Petković upisao šest, a pratio ga je Pančić sa zabeleženih pet poena.

Finalni dan USSB

 

Prokockali su igrači Građevinskog fakulteta brzo stečenu prednost od 14:5, filozofi su organizovanijom igriom uspeli da se vrate rezultatski u meč i smanje zaostatak (20:17). Usledila je neizvsna završnica prvog seta u kojoj su građevinari imali četiri set lopte ali su ih greške iz igre omele da privedu set kraju. Petković je iskoristio dizanje Delčeva za prvi tempo i uspešno realizovao petu set loptu (25:23).

Čvrsta igra vodila se od starta drugog seta, pa se do rezultata 12:13 igralo poen za poen. Bolju organizaciju u polju prikazali su filolozi koji su u nastavku meča uspeli da stvore blagu prednost poenima Kocića iz zone četiri i dobrim servisima Stošovića (12:16). Filolozi su u potpunosti kontrolisali igru, bolje pokrivali polje i rezultatom 25:22 uspeli da osvoje set i priliku za preokret potraže u trećem setu.

Spisak igrača
Građevinski fakultet Filološki fakultet
3 Petković 2 Stošović
4 Delčev 3 Stošović
6 Dimitrijević 7 Vilimanović
8 Miletić 11 Tabaković
9 Jevremović 8 Nikolić
14 Pančić 15 Kocić
12 Šoškić 1 Grujć
1 Đurić

U odlučujućem setu filolozi su servis greškom protivnika uspeli da povedu. To ipak nije bilo dovoljno za  ekipu Građevinskogf fakulteta koja je prikazala bolju igru u bloku i organizovanije napade. Vrlo brzo stekli su značajnu prednost (10:5) što je filologe primoralo da zatraže tajm-aut. Ipak, ni nakon pauze nisu uspeli da konsoliduju svoje redove, dok su na strani Građevinskog fakulteta igrači uspešno koristili svako dizanje Delčeva i rutinski priveli meč kraju (15:9).

Statiistika
STATISTIKA Građevinski fakultet Filološki fakultet
Poeni iz igre 26 23
Poeni iz bloka 6 4
As servisi 7 5
Greške iz igre 15 20
Servis greške 10 3

Nakon meča odbojkaš Građevinskog fakulteta Petar Delčev čestitao je svojim igračima i protivnicima na fer borbi. Cela utakmica je bila dobra, nisam očekivao ovako neizvestan meč. Imali su bolji sesrvis mi smo popustili malo, ali smo na kraju ipak uspeli da se izvučemo i pobedimo, rekao je Delčev.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMašinski iznenađujuće bolji od FON-a!
Naredni tekstSaobraćajni na mišiće opravdao ulogu favorita
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.