Neizvesna završnica i pobeda FON-a!

543

Prvog vikenda basket lige 3×3 u organizaciji USSB-a, basketaši Fakulteta organizacionih nauka bili su bolji od S.D. Studentski grad blok 1 rezultatom 16:15 i time upisali prve bodove. Zapažen u redovima FON-a bio je Vuksanović sa sedam poena, dok se kod momaka iz Studentskog grada istakao Mićović sa osam koševa.

Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka S.D. Studentski grad blok 1
4 Igrutinović S. 5 Jakšić S.
5 Božićković M. 6 Golubović R.
8 Vuksanović L. 7 Vujaković V.
13 Šćekić O. 14 Mićović P.
Finalni dan USSB

Meč je pogotkom sa poludistance na asistenciju Vuksanovića otvorio Božićković. Usledila su dva brza koša Šćekića za jedan, a Vuksanovića za dva poena i rezultat je iznosio već nakon prvih par minuta 4:0 za FON. Tog momenta se i košgeterski uključila i ekipa Studentskog grada blok 1. Sa dva uzastopna pogođena hica van linije 6,75 metara Mićovića i Golubovića izjednačili su rezultat na 4:4. Ritam utakmice bio je izuzetno brz što je rezultovalo grešakama na obe strane. Božićković je iznudio slobodno bacanje koje je pogodio za 5:4. Igralo se koš za koš do rezultata 8:7. Šćekić je sa dva poena povećao rezultat na 10:7. Posle toga se ušlo u neizvesnu završnicu gde su obe ekipe pogađale šuteve. S jedne strane su pogađali Šćekić i Vuksanović dok su sa druge precizni bili Vujaković i Mićović. Izgledalo je da će utakmica otići u produžetke, a da tako ne bude pobrinuo se Vuksanović koji je pogodio sa distance i tako postavio konačnih 16:15 za ekipu Fakulteta organizacionih nauka.

Statistika
Fakultet organizacionih nauka S.D. Studentski grad blok 1
Slobodna bacanja 2/2 0/0
Šut za 1 poen 8/12 3/8
Šut za 2 poena 3/6 6/13
Defanzivni skokovi 5 6
Ofanzivni skokovi 1 6
Asistencije 3 2
Blokade 1 3
Izgubljene lopte 1 3
Ukradene lopte 4 1

Luka Vuksanović, koji je predvodio ekipu FON-a i doneo joj pobedu u poslednjim momentima meča, bio je zadovoljan kako je njegov tim odigrao. „Malo smo podcenili protivnike. Drugačije je mnogo 3×3 nego 5 na 5. Nervoza je reprodukovala ovaj, skoro nerešen rezultat. Ozbiljnije ćemo ući u naredne utakmice“, prokomentarisao je Vuksanović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB