Nastavi tradiciju, prvi dan: Dobra zabava na humanitarnom turniru

290

Na otvaranju šestog turnira Nastavi tradiciju prisustvovali smo pre svega dominaciji studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda, kao i odličnoj atmosferi za koju su bili zaslužni igrači i organizatori turnira, ali i volonteri. Iako turnir promoviše zabavu i druženje, sa početkom mečeva istakla se želja za pobedom, pa su viđeni i ozbiljni i veoma kvalitetni mečevi.

Finalni dan USSB

Čast da otvore turnir imali su košarkaši. Prvi su na parket izašli igrači ekipa Mambole i Ljubi te brat. Veoma neizvesna utakmica sa puno preokreta pripala je timu Mambole rezultatom 58:56. Nakon njih snage su odmerili košarkaši VIŠER-a i Ljubi te brat, a momci s VIŠER-a ovaj meč rešili su u svoju korist rezultatom 58:48. Poslednji košarkaški okršaj, ujedno i meč za prvo mesto igrali su igrači ekipe VIŠER-a i Mambole. Nakon preokreta u drugom poluvremenu, tim Mambole je upisao pobedu i došao do trofeja, rezultatom 49:43.

Košarkaš pobedničke ekipe, Aleksandar Žilović, pohvalio je organizaciju turnira.

“Utakmica je bila zaista dobra. Pojačali smo se za finale. Bilo je premalo ekipa i to je  jedina zamena, inače je turnir bio zaista dobar”, istakao je Žilović.

13301506_270225483328330_1933821924737833722_o

Posle košarkaša, na teren su izašli i basketaši. Bilo je više ekipa, a prikazani su i atraktivni potezi. U grupi A bilo je četiri ekipa, MMM, Banković, Ljubi te brat i Les debiles, a u grupi B je bilo tri tima, Trojkaši 2, Kakav čovek i Mambole. Najbolji rezultat u grupi A ostvarile su ekipe MMM i Ljubi te brat, a iz grupe B u polufinale su se plasirale ekipe Kakav čovek i Mambole. Prvi polufinalni par bio je između timova MMM i Mambole, a ekipa MMM je nakon sigurne igre došla do slavlja rezultatom 16:7. Drugo polufinale između ekipa Ljubi te brat i Kakav čovek pripalo je timu Ljubi te brat rezultatom 16:11. Treće mesto osvojio je tim Mambole, koji je ubedljivo slavio sa 16:3 protiv igrača ekipe Ljubi te brat. U finalu, basketaši tima Kakav čovek rešili su meč u svoju korist rezultatom 16:5, protiv ekipe MMM.

Basketaš pobedničke ekipe, Stefan Trtović, čestitao je organizatorima.

“Bila je veća konkurencija nego što smo očekivali. Sve je bilo dobro organizovano”, rekao je Trtović.

13268166_270225526661659_2704018953574259397_o

U sportskoj hali Žarkovo snage su odmerile četiri futsal ekipe. Prvi meč je bio između Komunalne policije i tima TMF-a. U neizvesnom meču penali su odlučili pobednika. Bolje su se snašli komunalci ne promašivši nijedan šut sa sedam metara. Igrač Komunalne policije Ranko Šekularac našalio se na kraju meča i rekao da su u skladu sa službenim dužnostima dali sve od sebe, ali i dodao da je bila fer i korektna utakmica. „Protivnici su mladi, korektni su bili tokom celog meča. Bitan je cilj, a to je humanitarna akcija. Dobro je organizovan turnir i nadamo se da će se nešto ovako nastaviti dugi niz godina“, rekao je Šekularac.

13320614_270225596661652_3062511589826871040_o

Usledio je duel između ekipa FK Prilike i TNT. Prvo poluvreme su bolje odigrali futsaleri TNT-a, ali su Prilike u drugom postigle četiri gola i na kraju slavile sa 4:2. Kapiten FK Prilika je istako da je bila dosta tvrda utakmica. „I jedni i drugi su imali dosta šansi, rano smo primili gol i onda jurili prednost. Mislim da smo značajno bili bolji. Na kraju smo nepotrebno podigli napetost. Nadam se osvajanju turnira“, zaključio je kapiten.

U nastavku su komunalci ubedljivo savladali Prilike sa 8:2, a TNT je pobedio TMF 6:4. Pretposlednji duel odlučio je pobednika turnira. TNT je bio bolji od Komunalna 7:2 i zbog bolje gol razlike završio na prvom mestu. U poslednjem meču dana TMF je u neizvesnom meču bio mirniji i bolji od FK Prilika. Rezultat je bio 7:6.

Turnir se održava na Košutnjaku, a za preciznije informacije posetite njihov sajt. U nedelju nas na programu očekuju odbojkaški mečevi i finalni teniski okršaj. Dođite i uživajte u fenomenalnim potezima na turniru koji je inače humanitarnog karaktera.

Za Sportindeks Anđela Stošić i Mateja Lazin.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBeograđanke putuju u Zagreb
Naredni tekstEkonomski lako protiv Singidunuma
Studentkinja sam novinarstva. Zelja i cilj su mi izvestavanja sa kosarkaskih i vaterpolo utakmica, a san mi je Novogodisnja turneja cetiri skakaonice.